Delfíni do Prahy dorazí leteckým speciálem

delfíniV městské části Praha 4 začíná růst v těchto dnech atraktivní vodní scéna, která bude přístupná veřejnosti od 20. června do 29. září 2013. Na návštěvníky čeká nejprostornější stan ve střední Evropě, do něhož se vejde 1 900 lidí.


Areál se bude skládat z komplexu vodních ploch s mořskou vodou. Celkový objem vodní scény má mít 1600 litrů a plocha pro delfíny činí 432 metrů čtverečních. Přefiltrování vody proběhne za 4 hodiny. Nebude chybět bezbariérový přístup, kaskádovité hlediště, sociální zařízení a občerstvení. Je zajištěno také vytápění stanu, který všechny zaujme průhlednou odklápěcí střechou. Ta má mít za úkol zajišťovat dostatek světla a vzduchu.

delfíni v prazeDelfíni přiletí do Prahy leteckým speciálem, v doprovodu veterinářů, pečovatelů a specialistů na jejich chov. Budou přítomní odborníci na kvalitu a složení vody, ale také má probíhat i pravidelná kontrola Státní a městské veterinární správy. Vše má být upraveno a přizpůsobeno tak, aby byl zvířatům poskytnutý maximální komfort.

Záměrem pořadatele akce, Artura Kaisera, je nabídnout veřejnosti zcela ojedinělý projekt, který by měl přinášet nejen zábavu a vzdělání, ale také pomůže nemocným lidem a dětem. Návštěvníci se dozvědí mnoho zajímavých informací ze života delfínů, mrožů a lachtanů. Delfinoterapie pomáhá všem nemocným s Downovým syndromem, autismem, mozkovou obrnou, stresem, depresí a dalšími tělesnými či psychickými problémy. Plavání s těmito kouzelnými tvory má blahodárné účinky na zdraví člověka.

Víte o tom, že u starých Řeků měli delfíni velkou úctu? Jejich ulovení se někdy trestalo dokonce smrtí viníka, neboť byli považováni za božské bytosti. Pro antický lid byli symbolem svobody, volnosti a štěstí. Vztah mezi těmito zvířaty a lidmi může být velmi krásný. Pokud delfín získá v člověka důvěru, je možné naučit ho mnoha dovednostem. Právě v delfináriu můžete vidět, že pokud zvíře svému chovateli opravdu věří, udělá pro vás cokoliv.

delfíni v prazeV rámci charitativní činnosti pořadatelské společnosti se budou rozdávat vstupenky dětem z denních stacionářů a dětských domovů po celé republice. S organizátory spojí své síly také Splněné dětské přání, co konkrétně připravuje, je však zatím tajemství. Spoluzakladatelka neziskové organizace, Martina Šmejkalová, však slibuje: „Akce, kterou chystáme ve spolupráci s Arturem Kaiserem, určitě zaujme všechny nemocné děti a jejich rodiče. Sledujte pečlivě dění Splněného dětského přání a brzy se dozvíte více!"

Zájem veřejnosti o delfinárium je obrovský. Už nyní jsou prodané desítky tisíc vstupenek a přijedou také zájemci z ciziny. Jistě vás bude zajímat informace, že delfíni, kteří se v České republice dočasně zabydlí, se již narodili pod dohledem člověka. Jsou tak od mala zvyklí na péči lidí a jejich společnost. Na oficiálních stránkách akce www.delfinivpraze.cz seženete vstupenky na představení v ceně od 269 do 899 korun, v nabídce je také speciální plavání s delfíny s poplatkem 1 700 korun za osobu.

 


Text: Meggie
Foto: Aspen.PR





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání