Český tučňák bude rozdávat ocenění

Český tučňákFestival pro mladé talentované umělce, kteří ještě nedosáhli věku 30 let - to je čtvrtý ročník akce na podporu mladého umění. Vyhlašovat se budou vítězové v kategoriích Mladé divadlo, Mladý film, Mladá hudba a Mladé výtvarno. Zájemci se mohli přihlašovat se svou tvorbou do 10. června. Zajímá vás, co se rodí v hlavách nastupující generace? Vydejte se ve dnech 8. – 10. listopadu do La Fabriky.


Role začínajícího umělce není jednoduchá. Každý se potýká s nějakými problémy, ať už jsou sociální nebo třeba finanční. Budovat kariéru a prosazovat své jméno, to bývá mnohdy běh na dlouhou trať. Právě takovým lidem má pomoc festival Český tučňák, jehož smyslem je pořádat akci pro mladé tvůrce, aby mohli veřejně prezentovat svůj um.

Český tučňák„My podporujeme mladé talentky, protože Mladý maso má svou cenu a tou je Český tučňák. Chceme, aby to byla cena od mladých pro mladé,“ představuje akci Vojtěch Kotek, umělecký ředitel festivalu. Boj o nejúspěšnějšího umělce probíhá ve dvou kolech – první není určeno pro uši a oči veřejnosti. Porota, v níž zasedli například Milan Cais, Lenka Dusilová, Aleš Najbrt, Maxim Velčovský, Jakub Kohák, Tereza Kopáčová, Jiří Lábus a Petr Kolečko, vybrala z přihlášených prací 5 postupujících finalistů z každé generace.

Pak už je hlasování v rukou veřejnosti, každý může dát svůj hlas pomocí webových stránek nebo během návštěvy festivalu. Slavnostní ceremoniál, během něhož budou oznámeny výsledky, se uskuteční 12. listopadu 2012 na Nové scéně Národního divadla. Pokud se chcete o festivalu dozvědět více, podívejte se na oficiální stránky www.ceskytucnak.cz

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání