Napište povídku a vyhrajte Cenu Waltera Sernera

Cena WalteraCenu Waltera Sernera , každoroční literární soutěž pro mladé autory z řad středoškoláků o nejlepší dosud nepublikovanou povídku, pořádá letos Nadační fond Festivalu spisovatelů Praha ve spolupráci s Literární akademií. Tématem 8. ročníku soutěže je Myšlenka se tvoří v ústech. Zájemci o účast mají čas do 29. února, vyhlášení proběhne přímo na Festivalu spisovatelů 16. dubna.


Maximální rozsah soutěžního příspěvku, který musí být prozaický, je pět normostran (1800 znaků na jednu normostranu). Autorem textu musí být student střední školy. Hodnocení soutěžních příspěvků je anonymní. Letos bude vítěze volit porota ve složení Radka Denemarková (spisovatelka, literární historička, scenáristka, překladatelka), Petr Borkovec (básník, překladatel a publicista) a Olga Stehlíková (bohemistka a literární publicistka). V předešlých letech usedli do poroty například Jan Balabán, Miloš Urban, Vladimír Justl či Věra Jirousová.

Cena WalteraLoni se soutěže zúčastnily asi tři stovky odvážlivců a vítězkou se stala Klára Feikusová. Letos je hlavní cenou semestrální kurz tvůrčího psaní a iPad, druhý si odnese elektronickou čtečku a může absolvovat alespoň týdenní kurz tvůrčího psaní a třetí ho získá jen na víkend. Všichni soutěžící ale budou pozvaní na slavnostní ceremoniál na Novou scénu Národního divadla v Praze, kde se kromě cen dočkají také zhodnocení svého soutěžního příspěvku od nezávislé komise. Walter Serner (15. ledna 1889 - srpen 1942), po němž je cena pojmenována, byl český, německy píšící, spisovatel, kritik, organizátor, dobrodruh a spoluzakladatel hnutí Dada.

Své soutěžní texty na téma „Myšlenka se tvoří v ústech (Tristan Tzara)“ můžete posílat elektronicky až do 29. února na adresu: Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript . Do emailové zprávy uveďte následující údaje: jméno, příjmení, adresa, datum narození, škola a její adresa, aktuálně navštěvovaný ročník školy, jméno Vaší učitelky češtiny. Do předmětu zprávy napište Cena Waltera Sernera 2012. Slavnostní předání proběhne 16. dubna na 22. Festivalu spisovatelů Praha. Více informací naleznete na stránkách www.pwf.cz.


Text: Pavel Urban
Foto: Festival spisovatelů Praha





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání