Staň se na jeden den cvičitelem lachtanů!

splněné dětské přáníMilí rodiče, snila někdy vaše ratolest o tom, jak vystupuje v cirkusové manéži a sklízí nadšené ovace přítomných diváků? Patří mezi její oblíbená zvířata lachtani? Nezisková organizace Splněné dětské přání připravuje již třetí kolo, během něhož vyplní vybranému nemocnému nebo handicapovanému dítěti jeho přání. Zájemci mohou od pondělí 16. září do 4. října 2013 zasílat vyplněné přihlášky.


Splněné dětské přání bude další, v pořadí již třetí kolo, realizovat v pátek 11. října 2013 v Praze. Dítě, které organizátorky vyberou, se může těšit na bohatý celodenní program. Na úvod se seznámí s cvičitelkou Perry Pedersen a jejím věrným kamarádem lachtanem Teddym a také se svým patronem, kterého ztvární vybraná známá česká osobnost. Konkrétní jméno je však zatím velkým tajemstvím. V průběhu hravého odpoledne se účastník dozví o Teddym a lachtanech obecně spoustu zajímavých informací, podívá se do zákulisí a začne se připravovat na své první velké vystoupení. Všichni zmínění vystoupí v rámci zábavné show pro celou rodinu Cirkus Cirkus Classic 2013.

Přehlídka toho nejzajímavějšího z cirkusového umění se letos pořádá již počtvrté. Nabitý program nabídne řadu dech beroucích vystoupení jako například vzdušnou akrobacii na kroužcích v podání ekvádorské holčičky, vysokou školu na koni od německých artistů i velmi oblíbená čísla Globus smrti s brazilskými motorkáři a Kolo smrti s neohroženými Ekvádorci. Jednou z účinkujících je i usměvavá kráska Perry Pedersen pocházející z Dánska, která se věnuje drezúře lachtanů a tučňáků. Tu nabídka na spolupráci s neziskovou organizací Splněné dětské přání velmi zaujala a prozradila, že se již těší na tento originální zážitek.

 

splněné přání


Chcete svému dítěti splnit jeho přání?

Každý zájemce musí vyplnit jednoduchou přihlášku, kterou najdete ZDE. Tu zašle buď na e-mail Tato emailová adresa je chráněna před spamboty, abyste ji viděli, povolte JavaScript , nebo na adresu Splněné dětské přání, o. s., Kristýna Šmejkalová, Tréglova 794/4, PSČ 152 00, Praha 5. Podmínkou je, aby dítě, kterému by se mělo vyplnit zmíněné přání, vyrobilo spolu s rodiči své vlastní dílo – obrázek, video, fotku… Cokoli, čím by ukázalo, že má k danému tématu blízko. Výtvor zašlete společně s přihláškou elektronicky nebo poštou nejpozději do 4. října 2013 (nejzazší termín pro doručení zásilek).

Hlavní náplní občanského sdružení Splněné dětské přání je plnit kulturní přání handicapovaným a nemocným dětem. „Naším cílem je rozzářit oči handicapovaným a nemocným dětem, a umožnit jim, aby alespoň na chvíli zapomněly na své zdravotní problémy a prožily jedinečný a krásný zážitek,“ říká organizátorka a zakladatelka Kristýna Šmejkalová.

Doposud nezisková organizace vyplnila dvě přání – první osmileté Vanessce, která má od dětství problémy s růstovým hormonem a kvůli tomu je na svůj věk abnormálně malá. Zbožňuje egyptskou kulturu, proto toužila vidět muzikál Kleopatra živě. Patronem pilotního kola se stal Michal David, který Vanessku provedl po Divadle Broadway, ukázal jí zákulisí a seznámil holčičku s herci. Nakonec dostala vstupenku na výroční představení Kleopatry. Dalším, kdo se mohl radovat ze splněného snu, byla patnáctiletá Nellinka, kterou od 3 měsíců života trápí rakovina. Dívka si přála setkání se zpěvačkou Markétou Konvičkovou a možnost krátce si s ní zazpívat. Organizátoři pro ni připravili mnohem větší zážitek! Nella navštívila nahrávací studio, kde se svou patronkou nazpívala duet „Cizí světy“. Tento song je jednou ze skladeb, kterou najdete na nejnovějším albu Konvičkové „Tablo“. Na prodejních pultech je od začátku června 2013.

Seznamte se s Teddym! Jak vypadá lachtaní show, můžete vidět v tomto videu se Stevenem, tatínkem Perry Pedersen.


 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Účinkující Perry Pedersen





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání