Daniel Landa se připravuje na Žito Tour 2014

daniel landaZpěvák oficiálně ohlásil návrat na koncertní pódia! Již letos na podzim chystá velkolepou show Žito Tour 2014 s celkem čtyřmi koncerty v Ostravě, Pardubicích, Brně a Praze. Sám Landa alias Žito spatřuje v přípravách tohoto unikátního projektu začátek realizace své mystery show Žito.


K propagaci turné vznikl singl Král a klaun. „Krylův Král a klaun je pozdrav pro radost a nese i alegorické vysvětlení motivace projektu Žito, jehož jsou koncerty součástí,“ přiblížil svůj vztah k legendární písni Karla Kryla Daniel Landa. Videoklip k singlu Král a klaun se natáčel v Českém Krumlově.

Daniel Landa se však během posledního roku neangažoval pouze v hudební sféře. O tom svědčí i klip k druhému singlu, skladbě Lagu, ve kterém se Landa alias Žito potápí mezi žraloky pod mořskou hladinou. Videoklip je sestříhán z dokumentárních záběrů, pořízených v rámci plnění prvního z avizovaných sedmi „kejklí“ kouzelníka Žita, a to „zaplavat si na ploutvi žraloka tygřího“. „Letos se naše snažení rovnalo spíš jen poznávání prostředí, nácvikům a přípravám, příští rok se jede tenhle úkol plnit naostro,“ dodal Landa.

Videoklipy k oběma singlům, Král a klaun i Lagu, si můžete prohlédnout na oficiálních stránkách umělce: www.daniel-landa.cz

daniel landaDaniel Landa nastartoval úspěšnou sólovou kariéru, rámovanou více než 1 200 000 prodaných CD, milióny zhlédnutí jeho písní na kanálu Youtube, desítkami koncertů ve velkých halách, množstvím nejrůznějších českých hudebních cen. Značné pozornosti a četných repríz se dočkaly jeho muzikály Krysař, Tajemství, Touha a naposledy opera Klíč králů. Hudební drama Tajemství Zlatého draka, pod kterým je Daniel Landa podepsán coby autor scénáře i hudby, je divácky nejúspěšnějším představením v historii Národního divadla Brno.

Vstupenky na Žito Tour 2014 jsou v prodeji v síti Ticket Art www.ticketart.cz a Ticketportal www.ticketportal.cz v cenách od 490 do 790 Kč.

Termíny koncertů:

 

  • 23. 11. 2014 – Ostrava, ČEZ Aréna
  • 25. 11. 2014 – Pardubice, ČEZ Aréna
  • 27. 11. 2014 – Brno, BBV pavilon P
  • 29. 11. 2014 – Praha, TipSport Arena

 


Text: Otiz
Foto: Oficiální foto umělce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání