Janek Ledecký na Vánočním koncertě nešetřil energií a dobrou náladou

janek ledeckýUž po 11. se zpěvák Janek Ledecký rozhodl uspořádat pro své fanoušky Vánoční turné. Pražský koncert se konal 17. prosince v Divadle Broadway. Zazněly lety osvědčené hity i písně s vánoční tematikou. Nechyběli ani rozmanití hosté jako Ivan Hlas nebo Markéta Poulíčková. Publikum bylo nadšené a odměňovalo dokonce závěrečným potleskem ve stoje.


Dvanáctou zastávku Vánočního turné Janka Ledeckého si mohli užít fanoušci 17. prosince v Praze. A bylo se na co těšit. V první polovině večera zahrál zpěvák společně s doprovodem a vokalistkami řadu svých největších hitů. U druhé písničky „Budu všechno, co si budeš přát“ musel diváky ještě roztleskávat.

Jakmile ale představil svého prvního hosta Ivana Hlase, potlesk nabral na síle. Hudebník zahrál s Ledeckým písničky jako například „O tiché noci“ nebo „Malagelo". U jedné z nich s názvem „Proud vlasů“ zavtipkoval: „Na žádnou písničku jsem nesbalil tolik holek.“

janek ledecký


Janek Ledecký se přiznal, že Ivan Hlas je strůjcem jeho hudebního osudu. Hraní dohromady nenadchlo pouze diváky. „Mně se splnil sen zahrát si s Ivanem takhle na jednom podiu. Od Ježíška už nic jiného nechci,“ okomentoval nadšený Ledecký.

Pak už ale přišel na řadu Nostitz kvartet, který doprovázel při skladbách jako „Proklínám". Kromě smyčců a kytary se zpěvák sám doprovodil i na foukací harmoniku, jež nahnala příjemnou husí kůži snad všem v sále. V průběhu celého koncertu byl Ledecký nabitý energií a dobrou náladou, kterou přímo zázračně přenášel na diváky.

Jiná atmosféra ale čekala Divadlo Broadway po přestávce. Na podiu byly rozestavěné svíčky, vokalistky se převlékly za anděly a Janek začal sázet jednu vánoční skladbu ze svého repertoáru za druhou. Nechyběla například „Ryba rybě“ a samozřejmě nejočekávanější píseň večera „Sliby se maj plnit o Vánocích,“ což byl také název celého turné.

janek ledecký


Zazněly také dvě písně „Ve jménu lásky“ a „Celý život před sebou“ z připravovaného muzikálu Iago. Markéta Poulíčková, která zazpívala part Desdemony, přijala pozvání a na podium předvedla dech beroucí výkon.

Na konci koncertu se publikum odmítalo smířit, že by jejich zpěvák a idol žen měl odejít, aniž by přidal další ze svých hitů. A tak ho za hlasitého potlesku přivolali zpět. Paradoxně v tuto chvíli byli fanoušci nejrozjařenější. Zpívali, tleskali a malé hloučky si dokonce stoupaly do uliček, aby se mohly zavlnit například na hit „Na ptáky jsme krátký“ nebo „Všechno bude fajn.“ Za veškerou energii a povedený večer lidé odměnili Ledeckého i doprovod dlouhým potleskem ve stoje.


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Sylvie Zapletalová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání