Charismatický průšvihář Doherty zahraje také Čechům!

dohertyUmělec tělem i duší a také pořádný potížista. To je britský hudebník Peter Doherty. Minulý rok měl vystoupit na festivalu Rock for People, ale kvůli problémům s návykovými látkami svou návštěvu Česka zrušil a odjel se léčit. Na své zklamané příznivce nezapomněl a věrnému publiku se omluví speciálním komorním koncertem 26. června v Paláci Akropolis.


Stačí zmínit klobouk na hlavě, cigaretu v koutku úst a kytaru v rukou a všem fanouškům indie a britského rocku vytane na mysl jméno Petera Dohertyho. Britský hudebník musel loni kvůli zdravotním problémům zrušit vystoupení na letním festivalu Rock for People. Svých skalních příznivců si ale cení, a tak společně s managementem naplánoval jeden výjimečný koncert mimo turné a věnuje ho právě Česku.

Čtyřiatřicetiletý Pete Doherty přijede do Prahy 26. června a vystoupí v Paláci Akropolis. Zpěvák a textař slibuje vystoupení s intimní atmosférou, která by měla zaručit blízký kontakt s publikem. Dohertyho zpěv bude doprovázet pouze kytara a housle. Společnost na podiu mu bude dělat hudebník Alan Wass ze skupiny The Lipstick Melodies.

 

pete doherty


Je jisté (nebo při nejmenším přislíbené), že se fanoušci během večera dočkají kromě starších písní jako například „I am the rain“ nebo „Salome“ z alba Grace/Wastelands také nových písní z připravované Dohertyho desky. Lístky jsou v předprodeji a přesto, že jde o klubový koncert, dají za něj zájemci 700 korun. To pro ně ale zřejmě nebude překážka. Očekává se, že Dohertyho příznivci zaplní sál žižkovské Akropole do posledního místa.

Zda Pete sáhne ještě hlouběji do své hudební minulosti a zahraje i hity z dob, kdy působil s Carlem Baratem v Libertines, nebo které složil a nahrál s Babyshambles, není jisté. Každopádně pokud se Doherty opravdu nechá inspirovat reakcemi publika, je možné, že se narvaný pražský klub dočká písní jako „Delivery“, „Blinding“ nebo „Fuck Forever“.



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání