A Banquet připravují videoklip s vyhlášeným režisérem

a banquetPražská kapela A Banquet touží po úspěchu v zahraničí. Posledních pár měsíců koncertovala ve Velké Británii, Itálii, Maďarsku a Rusku. Dveře do světa by jí měl otevřít i nový videoklip. O režii se postará Martin Živocký, čerstvý držitel ceny Anděl za Nejlepší videoklip roku 2012, kterého partičce dohodil Boris Carloff.


„Seznámil nás náš kamarád a producent Boris Carloff. Martin s ním dělal klip k písničce ‚Falling', který nedávno vyhrál Anděla,“ přibližuje zpěvák A Banquet, Matěj „Mathieu“ Káninský. Po animovaném videu sáhli z několika důvodů: „Chtěli jsme razantní změnu a zároveň si myslíme, že Martinovo vizuální ztvárnění může být zajímavé i pro zahraniční posluchače,“ vysvětluje kapela.

A Banquet si vypůjčili bubeníka z britské kapely The Feud

Samotnou písničku A Banquet natočili koncem loňského roku v Anglii s bubeníkem Lukem Pagetem ze skupiny The Feud. Je rockovější a tvrdší než singly z debutové desky „Breath", název a další podrobnosti si ale kapela schovává jako překvapení.

a banquet


Sázka na crowdfunding – podpořte A Banquet na Startovači
Nové video je náročné nejen technicky, ale i finančně. Kapelu vyjde na 65 tisíc korun. A Banquet vsadili na crowdfunding a rozhodli se pro svůj klip založit sbírku na nově spuštěném serveru Startovač. Fanoušci jim mohou přispět libovolnými částkami, za což je čekají různé odměny, jako jsou CD s osobním věnováním, soukromý akustický koncert přímo doma, podepsaná trsátka a paličky, live performance přes Skype nebo celoroční vstup na koncerty. Chceš je také podpořit? Navštiv také speciální stránku A Banquet na Startovači!



 



Text: Iva Marešová, A Banquet
Foto: Marie Bartošová, Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání