Uznávaná Alicia Keys předvede své kouzlo i v Praze

alicia keysČtrnáctinásobná držitelka Grammy, zpěvačka, skladatelka a producentka Alicia Keys vydala páté studiové album nazvané „Girl On Fire“ a vyrazila na koncertní turné, v rámci něhož zavítá také do České republiky. Umělkyně vystoupí v pražské O2 areně ve středu 12. června 2013. Nepropásni její skvělou show!


Prvním singlem z alba byla stejnojmenná skladba „Girl On Fire“. Tu Alicia představila živě na předávání cen MTV Music Video Awards. Jen pár dní od oficiálního vydání singl zabodoval na 67. místě v žebříčku Billboard Chart HOT 100. Zpěvačka o něm prozradila: „Je o hledání té správné polohy mého hlasu a o odvázání se, ale hlavně o sebedůvěře a víře ve své vlastní instinkty. Nemohu se dočkat, až to vše budu sdílet s celým světem. Moc se těším, až znovu vyrazím na turné, mám v plánu přinést něco emocionálního a vzrušujícího.“

Album “Girl On Fire” nabízí posluchačům silné melodie i intimní balady, nazpívané zpěvaččiným typickým oduševnělým projevem s osobními texty. Alicia Keys na albu spolupracovala s uznávanými i novými talenty, včetně dlouholetého spolupracovníka a skladatele Kruciala, držitele Grammy Award Babyface, proslulého skladatele a vokalisty Jeffa Bhasakera, kritikou ceněného Garyho Clarkea Jr., ale i s rozvíjejícími se talenty z Velké Británie, Emeli Sande, Jamiem XX i mnoha dalšími.

 

alicia keys


Spojujícím prvkem všech skladeb na “Girl On Fire” jsou hlavně zpěvaččiny typické vokály a snadno rozpoznatelné piano. Aranže jsou rozšířeny o silné bubny, elektrické zvuky, reaggae i soul, což dává albu propracovaný, moderně znějící sound. Na desce se dále objevuje inspirativní mix bohatě znějících zvuků, které Alicia Keys zaznamenala při cestování po světě a následně použila při nahrávání v londýnském a jamajském studiu, zatímco základy alba byly pořízeny v jejím rodném New York City.

Podle časopisu New York Times je Alicia nejlépe prodávající autorka, ale i podnikatelka a aktivistka v humanitárních organizacích. Od svého debutového alba “Songs In A Minor” si Alicia Keys vybudovala jedinečný repertoár hitů s více než 30 miliony prodanými alby po celém světě. Jako herečka se výrazně zapsala ve filmech „Sejmi eso“, „Holka na hlídání“ nebo „Tajný život včel“. V roce 2011 se poprvé postavila i za kamerou jako režisérka jedné z povídek v rámci TV série „Five“, které vyprávějí příběhy žen postižených rakovinou prsu. Zaujala také jako spisovatelka, když vydala knihu “Tears for Water: Songbook of Poems & Lyrics by Alicia Keys”, díky které se stala podle časopisu New York Times nejprodávanějším autorem. Jako filantropka je spoluzakladatelkou organizace Keep a Child Alive, kterou zároveň reprezentuje jako její světová ambasadorka.

Alicia Keys zavítá 12. června do Prahy, aby splnila sen svým českým fanouškům. Koncert se uskuteční v O2 areně, akce začne po 20. hodině. Pokud ještě nemáš koupenou vstupenku, dlouho neotálej – k sezení na ploše se lístky pohybují v cenách 1 390, 1 790 a 1 990 korun, do prvního patra jsou k dispozici za 1 390 a 1 690 a do druhého patra za 1 090 Kč.



 



Text: Mia
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání