J.A.R. opět v pražském Lucerna Music Baru

jarČeská skupina J.A.R. se opět po roce vrátila na pódium do pražského Lucerna Music Baru. Právě zde oslavila kapela příchod jara koncertem JApRíl. Ve čtvrtek  4. dubna se podzemní prostory Lucerny otřásly rytmy popu, rocku, ale především funku.


Čtvrteční večer 4. dubna se v prostorách Lucerna Music Baru ve znamení funku. Česká rockově-funková kapela J.A.R. v čele s Romanem Holým, Danem Bártou, Oto Klempířem a Michaelem Viktoříkem vytvořila poměrně uvolněnou atmosféru. Již krátce po osmé hodině večerní se začala utvářet sáhodlouhá fronta u vstupu do klubu. Několik minut před 21 hodinou se netrpělivý had začal posouvat mravenčími krůčky. Avizovaný začátek koncertu od 21:00 se tedy musel přeložit na pozdější čas.

Pražský klub se po vpuštění lidí rychle zaplnil. Oproti jiným koncertům si J.A.R. nenechalo ujít mnoho jejich příznivců, a tak se podzemní prostory plnily chvílemi až „k prasknutí“. Kvůli pozdnímu otevření vstupu se mnoho návštěvníků připojilo k davu v hledišti až během vystoupení.

 

Nekonvenční kapela si již zahájení koncertu naprosto užívala. Svými neotřelými, ráznými a zároveň až vulgárními texty si rychle znovu získala své fanoušky, kteří se společně se skupinou hýbali do rytmu funku. Zpěváci Michael Viktořík i Dan Bárta předvedli chytlavé „taneční kreace“.  Přestože trhané pohyby Dana Bárty chvílemi připomínaly začínající srdeční infarkt nebo alespoň křeče celého organismu, o to více si získal návštěvníky klubu. Atmosféra večera se tedy nemohla vyhnout nejen uvolněnému a přátelskému, ale hlavně zábavnému ovzduší.

jar


J.A.R. vydali v roce 2011 své poslední album s názvem „Dlouhohrající děcka“. Právě tato deska se stala mimo jiné zdrojem playlistu kapely na JApRilu. Mezi favority večera patřil song „Kosti minulosti“, který se velice rychle ujal i v hledišti. Díky poměrně jednoduchému textu se celá píseň rozezněla také z řad návštěvníků.

O úspěšnosti a popularitě kapely na pražském velikonočním koncertě jednoduše nemohlo být pochyb. Všichni členové předvedli výborné výkony. Nechyběla sestava dechové sekce- saxofony, trombón ani bicí a baskytara. Klávesy obstaral Roman Holý, který se zároveň podílel na zpěvu společně s Danem Bártou a Michaelem Viktoříkem. Skupina již příští rok oslaví své polokulaté 25. narozeniny. Nejen fanoušci tedy mohou doufat v pořádnou oslavu v podobě koncertu.






Text: Kristýna Kubišová
Foto: Kristýna Kubišová





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání