Russkaja se chystá na dlouho očekávaný pražský koncert!

RUSSKAJARusskaja, ska-recesistická senzace United Islands 2011, se vrací do Prahy na dlouho očekávaný klubový koncert. 16. února vystoupí v Lucerna Music Baru v rámci celoroční koncertní série United Islands České spořitelny. Neuvěřitelný mix východoevropských melodií, balkánských dechovek a zběsilého ska rytmu, to vše zabalené ve velké porci humoru a nadhledu vás čeká při živelné koncertní show kapely Russkaja!


Ne, tady v žádném případě nejde o táhlé ruské balady s balalajkou. Dokonce vlastně nejde ani tak úplně o Rusko, jakkoli tu má svoje personální akvizice. Russkaja je - rakouská kapela! „Russ“ jako ruská noc, ruská duše a v neposlední řadě dobrá ruská vodka.“Ska“ jako nezkrotný rytmus, kterým vám rozhýbe nohy a „Ja“, tedy ano. Russkaja bývá často přirovnávána ke známějším Gogol Bordello a to nejen kombinací východoevropských melodií a vysokorychlostní, balkánským rytmem inspirované, dechovky. Tohle ale není kopírování balkánského trendu, ani to není ruská síla, to je jednoduše čistá hudební anarchie s velkou porcí humoru!

RUSSKAJALídrem kapely je Georgi A. Makazaria, který se narodil v Rusku, ale od roku 1992 žije ve Vídni. Bohaté zkušenosti z dalších žánrů mají i ostatní členové, kteří působili v mnoha rakouských kapelách. Například houslistka Antonia Georgiew prošla klasickou houslovou školou, věnovala se vážné hudbě a dokonce vyhrála několik soutěží. Kapela vznikla v roce 2005 a po několika singlech a EP v roce 2008 vydala první album „Kasatchok Superstar“. Po vydání debutového alba se kapela rychle dostala na vrchol a brzy byla hvězdou nejen ska festivalů a plnila kluby po celém světě.

A není náhoda, že při vyslovení jejího názvu každému správnému "skáčkaři" začne automaticky fungovat podvědomí. Ve formě neodbytného tanečního rytmu, nad kterým se ale vznáší mix lecčeho východoevropsky-lidového, ale i metalické riffy, jazzová preciznost a zappovské rockové fóry. Nemluvě o tom, že jsou v těch svých pseudoruských oblečcích schopni nádavkem namixovat do jedné medley Pink Floyd i Boney M. Svoje "poselství" Russkaja definuje třemi slovy: dance, dance a ještě jednou dance. Russkaja kromě chytlavých melodií a skočného rytmu, umí perfektně hecovat publikum a interaktivně ho zapojit, do velmi precizně promyšlené choreografie. Nelekněte se, až po vás bude kapela požadovat jízdu na Traktoru a raději si ho předem nastudujte z videa. Na festivalu United Islands to pěkně roztočili!

Koncert skupiny Russkaja se uskuteční 16. února od 21 hodin v Lucerna Music Baru. Vstupenky seženete v předprodeji za 400 Kč včetně poplatků, na pokladně Lucerna Music Baru o 50 korun levněji. Pokud jste klientem České spořitelny, můžete mít lístek jen za 320 Kč. Další zajímavosti se dočtete na www.unitedislands.cz.


Text: United Islands
Foto: Lucerna Music Bar





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání