Pitbull předvedl, jak vypadá kubánský temperament

PitbullV neděli 17. června zavítali do pražské Tipsport Arény příznivci Armanda Christiana Péreze v hudebním světě známého pod pseudonymem Pitbull. Roli předskokana na sebe vzal Ben Cristovao, který publikum pěkně rozparádil. Jakmile se na pódiu objevila hlavní hvězda večera, dostalo se jí vřelého uvítání. Pitbull svým výkonem strčil do kapsy leckteré slavnější umělce.


Koncertní hala se pozvolna zaplňovala nově příchozími. Večer zahájil vystoupením Ben Cristovao se svými parťáky, kteří byť byli v roli předskokana, dokázali přítomné roztančit a získat si jejich přízeň. Zpěvák prozradil, jaký je jeho názor na kubánského rappera: „Pitbull je pro mě průkopník, který dokázal spojit různé hudební žánry, jako latinskou muziku, hip hop a house music, a udělat si z toho svůj vlastní styl. Sleduji ho už od doby, kdy hostoval na albu Lil Johna. Dnes má na kontě obrovské mezinárodní hity a je ikonou moderní pop music."

PitbullPitbull souhlasil s krátkým setkáním s novináři před svým vystoupením. Kulturní servis Puls u toho nemohl chybět. Armando byl v dobré náladě a s úsměvem odpovídal na všechny otázky. Prozradil, že si své turné skvěle užívá, za sebou má například vystoupení v Kanadě, Mexiku a Brazílii. V současné době cestuje po Evropě a s velkou oblibou sleduje odlišnosti různých kultur. Na otázku, co by vzkázal českým fanouškům, odpověděl, že se doslechl o vítězství a postupu fotbalových reprezentantů, k čemuž jim gratuluje a přeje další úspěchy.

Svou show odstartoval známým songem „Hey Baby (Drop It on The Floor)“. Publikum bylo okamžitě ve varu – tleskalo, tančilo a mávalo nadšeně rukama. Aby ne, Pitbull na jevišti po celou dobu předváděl úctyhodný výkon. Vůbec se nezastavil, chvíli stál na jedné straně pódia a v mžiku přetančil na druhou. Skákal, dováděl a předváděl různé taneční kreace. Bylo vidět, že si svůj pražský koncert náramně užívá a jede pro své fanoušky na plný výkon. O tom svědčil na konci představení i jeho trochu chraplavý hlas, kdy už na něm byla znát únava.

PitbullVystoupení zpestřovala velká světelná show, která byla doplněná třemi projekcemi. Pitbulla doprovázela živá kapela, jejíž členové hráli například na elektrické klávesy, kytaru, perkuse, chrastítka a další nástroje, které jim přišly pod ruku. Mezi dalšími singly byly „I Know You Want Me“, „Hotel Room Service“ nebo hity „Give Me Everything“ a „International Love“. V průběhu večera zaznělo i pár melodií od jiných umělců – „Smells Like Teen Spirit“ od Nirvany, „Sweet Child O´Mine“ z krabičky Guns N´Roses či „I Gotta Feelin´“ od Black Eyed Peas. Někteří to uvítali, jiní se nad tím pohoršovali a neměli pochopení. Ať tak či tak, Pitbull během své téměř jeden a půl hodinové show předvedl, že mu v žilách koluje kubánská krev. Někteří kolegové by se od něj mohli přiučit, kdyby dávali do svých vystoupení alespoň část jeho energie, odcházeli by fanoušci spokojení jako v neděli večer.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Martin Konopáč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Komentáře  

 
#1 Rastislav Tercius Čižmár 2012-06-19 16:02
Milá Kristýna, vďaka za zaujímavý komentár z koncertu i zo zákulisia. Na koncerte ma veľmi potešilo, okrem iného, jeho svedectvo o tom, ako sa zmenil jeho život z negatívneho na poztívny. Tercius.
 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání