David Koller zazpívá s Agon Orchestra

David KollerDavid Koller se chystá na tři společná vystoupení se symfonickým orchestrem Agon Orchestra. Zdá se vám to jako zvláštní spojení? Hudebníci si ale spolupráci nemohou vynachválit, proto rozhodně neprohloupíte, když se půjdete podívat na výsledek. Kdy budete mít možnost?


Sbor bude pod vedením dirigenta, skladatele a uměleckého šéfa plzeňské opery Petra Kofroně tak trochu pojítkem mezi Kollerem a pro někoho pro hudebníka netypickým žánrem. Petr Kofroň byl totiž producentem poslední Kollerovy desky „Teď a tady“. Navíc jeho hudební těleso už mnohokrát spolupracovalo s rockovými muzikanty, a to hlavně z alternativní scény. Můžeme jmenovat třeba Filipa Topola nebo The Plastic People Of The Universe.

David KollerA co říká k projektu sám David Koller? „Vždycky mi připadalo velmi šťastné spojení Beatles s producentem Georgem Martinem. Kapela si hrála svou hudbu a Martin do toho implantoval další aranžérské prvky. Už delší dobu jsem si říkal, že bych chtěl pracovat s někým odjinud. Michal Nejtek, který hraje v Agonu a aranžoval dvě opery s The Plastic People Of The Universe, mi jednou půjčil album Psích vojáků a Agonu. U posluchačů úplně propadlo, ale já jím byl nadšen. Aranžoval ho Petr Kofroň, který s ním udělal přesně to, co jsem si představoval. Nechal kapelu hrát, ale ve svém aranžmá uměl vypíchnout nosný nápad, ten moment, kvůli kterému je člověk ochoten poslouchat danou skladbu pořád dokola. Loni na jaře jsme spolu začali připravovat koncert pro mou kapelu a Agon. Pracovně se jmenuje ‚David Koller versus Agon orchestra',“ rozpovídal se Koller.

V současné době se projekt chýlí k finále, takže už bylo prozrazeno, jak bude zhruba vypadat. Concerto grosso Davida Kollera a Agon Orchestra je koncipován tak, že známé písně zazní v symfonické podobě v cover verzích, které mají úplně jiný nádech než originál. Jestli si to chcete vychutnat, hledejte poutače s nápisem Koule.cz koncert David Koller versus Agon orchestra.


Pro orientaci vás nasměrujeme na termíny koncertů:

 

 

  • 26.03.    Praha – Státní opera Praha

Předprodej vstupenek: v pokladně Státní opery a v síti Bohemia Ticket

  • 01.04.    Brno – Janáčkovo divadlo

Předprodej vstupenek: v pokladně divadla a v síti www.ticketpro.cz

  • 05.04.    Plzeň – velká Synagoga

Předprodej byl zahájen


 



Text: Aneta Šimonková
Foto: www.davidkoller.cz





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání