Skupina Vltava zahrála fanouškům s láskou

koncert VltavyV pondělí 27. února nás v Lucerna Music Baru přivítala skupina Vltava. Celý večer se plulo na vlnách lásky. Kulturní servis Puls byl mediálním partnerem akce, kdo se pozorně díval, mohl se o tom na vlastní oči přesvědčit. A jak samotný koncert probíhal?


Vltava na sebe nechala své fanoušky dlouho čekat. Robert Nebřenský příliš neřečnil a raději přítomné přesvědčil, že hrát umí o moc lépe. První písnička okamžitě vnesla láskyplnou atmosféru mezi všechny příznivce kapely. Zazněly nové skladby z alba „Komedianti se vracejí domů“, které mají dobré, trefné a výstižné texty. Baskytarista Tomáš a sympatický kytarista Peter předvedli v písni „Socha“ úžasná sóla. Rozverný song „Prodává se kytara“ fanoušky rozproudil a dobrá nálada se rychle šířila. Písničky z poslední vydané desky jsou v odlehčeném stylu, je v nich cítit vnitřní klid a touha po lásce. Žádný nářez se tak nekonal. O přestávce bylo možné zakoupit si nové CD i s podpisy všech hudebníků. „Komedianti se vracejí domů“, stejně jako ostatní alba Vltavy, zůstane v srdcích posluchačů vepsané už navždy.

koncert VltavyPo malé pauze se skupina vrátila na jeviště a začala hrát staré dobré hity. V tu chvíli byla v prostorách Lucerna Music Baru okamžitě cítit doba minulých časů. Druhá část koncertu byla daleko svižnější. Většina z přítomných všechny tyto písničky zná, a tak si pobroukává texty s kapelou. S tím se mi vynořily i hluboké vzpomínky. Na závěr šla jedna pecka za druhou. Robert už nemusel skladby vůbec představovat, neboť je po prvních tónech okamžitě každý poznal. Výborný song „Hurá kytary“ roztančil i poslední nehybná těla a končil za bouřlivého potlesku. Pak se Vltava rozloučila a odešla. S pokřikem fanoušků: „Ještě jednu,“ přišla konečně nejočekávanější píseň večera „Prasátko“. V tom okamžiku jsem i já ucítila sevření u srdce a vybavila si smutnou vzpomínku na dobu totality. Tato písnička i jiné další nám tenkrát moc pomáhaly přežít těžké časy.

Kapela skutečně dodržela slovo a na vlnách lásky se plulo celý večer. Jejich skladby umí i jinak otrlé chlapy uchvátit tak, že dají své partnerce pusu a zatančí si s ní. Příjemná byla i cena za vstupenku, kterou si mohl dovolit koupit každý. Lidé tančili, páry se objímaly, popíjelo se pivko a celá skupina měla dobrou náladu. Zkrátka bylo na nich vidět, že hrají svým fanouškům s láskou. Vše bylo umocněné prostředím Lucerna Music Baru, který má své nezaměnitelné kouzlo. Vltava nezklamala.

 




Text: Meggie
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání