Anthony B opět v Praze!

kukPražský klub Lucerna Music Bar přivítá již 16. dubna jamajského zpěváka Anthonyho B. Reggae hudba s výraznými až kritickými texty, barvy exotiky a nádech Afriky a Karibiku. Takový večer čeká na návštěvníky koncertu, který započne ve 21 hodin.


Jamajská hvězda Anthony B začínal svou hudební kariéru v kostele. Tehdy ještě používal své celé jméno Keith Anthony Blair. Česká republika měla zpěváka příležitost hostit již na dvou festivalech. Mezi jeho nejznámější hity u nás patří „Good Life“, „World A Reggae Music“, „Police“ nebo  například „Give Thanks for Life“.

Zpěvák si postupně podmanil většinu kontinentů. Získal si Afriku, Evropu, Severní Ameriku i oblast Karibiku.Svým charismatickým vystupováním a energickým výkonem naprosto vyprodal haly na svém turné v roce 2004. Švýcarsko, Rakousko, Švédsko, Belgie, Francie, Itálie i Německo přivítali Anthonyho v přeplněných sálech. V roce 2003 a 2004 byl královým hostem v Senegalu a Gambii.

anthony b


Již v roce 1996 vydal své první CD s názvem „Real Revolutionary". Od té doby sestavil dalších 20 alb. Během své dosavadní kariéry spolupracoval se jmény jako Snoop Dogg, R.Kelly, Bone Crusher, Akon nebo Wyclef Jean. Na svém posledním albu pracoval společně s Toots. Ve svých ostrých textech často vystupuje proti utlačovaným a zastupuje chudé. Snaží se tak přenést problémy lidí do popředí a zviditelnit je.

Konfrontace s politikou a pocity nespravedlnosti doprovází majoritní část singlů. Tato tématika ve spojení s reggae hudbou vytváří silnou a podmanivou atmosféru. Sám Anthony B se vyjadřuje o tomto jedinečném spojení: „Nejúžasnější věc na reggae hudbě jsou právě koncepty a nápady. Můžete mluvit s lidmi o tématech a otázkách, ve kterých všichni žijeme, všech se týkají.“ Mezi nesmrtelné hity Anthonyho B patří songy „Sleeping In the Rain“, „Satisfaction“, „Bad From Long Time“ nebo „Teaser“.

Vstupenky na koncert jsou již v předprodeji v sítích Ticketpro, Ticketportal, Eventim a Ticketstream. Nejlevnější ceny naleznete přímo na pokladnách Lucerna Music Baru za 450 Kč. Vstup na místě stojí 550 Kč. Podrobnější informace o koncertu naleznete na oficiálních stránkách Lucerna Music Bar www.musicbar.cz. Detaily o zpěvákovi a jeho hudební kariéře získáte na stránkách www.anthonybmusic.net.

 



 



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Lucerna Music Bar





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání