Toxique pokřtili nové album s toxickými kočičkami

ToxiqueVe středu 7. března křtila kapela Toxique v pražském Lucerna Music Baru nové album TIPS FOR THE GROWN UP KIDS. Zároveň skupina oslavila i své páté výročí na hudební scéně.


Co se týče lidí, křest Toxique rozhodně nepatřil mezi ty koncerty, na kterých se nemůžete pomalu ani nadechnout. Ze začátku to dokonce vypadalo, že bude Music Bar téměř prázdný, nakonec se ale fanoušci přece jen ukázali, a i když jich přišlo spíš pomálu, vytvořit atmosféru skvělé party jim nedělalo velký problém.

ToxiqueKapela na sebe nechala čekat, a to tak dlouho, že nedočkavé publikum už hystericky vyřvávalo: „Kláro!?“ Pak se ale Toxique vynořili z backstage a bez velkých okolků rozjeli svůj koncert.

Zpěvačka Klára Vytisková opět ukázala, jak mistrně dokáže napodobit Lady Gagu a během večera předvedla fanouškům tři módní kreace ve stylu čím míň oblečení, tím líp. Nechyběly extravagantní brýle, peří a úctyhodně vysoké podpatky.

Celá kapela si koncert evidentně užívala a od začátku se snažila rozproudit publikum. To se jim povedlo hlavně při sonzích ze starších alb. Fanoušci pařili a užívali si prostoru, který jim poloprázdný klub nabídnul. A i když nové písničky nemělo publikum ještě naposlouchané, bravurně se chytalo a ukázalo spokojenost s novými, více tanečními Toxique.

ToxiqueHlavní částí večera byl ale křest a oslava pátých narozenin skupiny. K tomu samozřejmě patří šampaňské, dort a především hosté, kteří se na desce podíleli. Toxique si pozvali malého beatboxera a tanečníka breakdance, člena kapely Republic of Two a hlavně tanečnice z klipu „Toxique Girls“, který spolu s kapelou nazpívala Ewa Farna. Kočičky, jak jim zpěvačka říkala, pořádně nažhavily především pánskou část publika a právě na „Toxique Girls“ to spolu s ostatními pěkně rozjely.

Čím déle trval koncert, tím více pařili i lidé pod podiem. Nic ale netrvá věčně, a tak Toxique asi po hodině a půl své vystoupení ukončili. Za odměnu ale publiku nabídli hned dvojitý přídavek a slíbili pokračování v podobě nadupané párty, která se rozjela chvíli po koncertě. A po četných rozhovorech, doplnění tekutin a krátkém odpočinku to kapela přišla rozbalit a opravdu poctivě slavila své narozeniny.

 





Text: Tereza Netoličková
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání