TV Barrandov přichází s novým pořadem Vaříme s Vendy

kulturní servis pulsV sobotu 8. října odvysílá TV Barrandov ve 13:55 první díl nového kulinářského pořadu Vaříme s Vendy s podtitulem Předej to dál, který bude zaměřený na českou kuchyni a její klasické, ale pomalu mizející recepty. Moderátorka pořadu Vendula Špetlíková chce diváky inspirovat k tomu, aby tyto recepty opět vyndali ze šuplíků, vařili podle nich a předali je nejen mladším generacím. V každém díle bude hostem známá osobnost se svým potomkem nebo blízkým, společně budou pomáhat při vaření a během rozhovoru o sobě prozradí mnoho zajímavých informací.


„V pořadu chci divákům nabídnout pohled do mé kuchyně, ale hlavně je chci inspirovat k výzvě Předej to dál! Všichni máme doma spousty receptů po našich maminkách, babičkách a ze starých kuchařských knih, které střežíme jako rodinný poklad. A já bych byla ráda, aby se tyto recepty dále předávaly našim dětem, vnoučatům a rodinným přátelům,“ popisuje záměr pořadu Vendy její představitelka Vendula Špetlíková.

V každém díle Vendy a její malou čtyřletou dcerku navštíví jedna známá osobnost se svým potomkem nebo jiným členem rodiny a budou pomáhat s přípravou moučníku. Vendy je mezitím nenápadně vyzpovídá, jaký mají vztah k české kuchyni, které jídlo je jejich nejoblíbenější, a také se dozvíte něco z jejich soukromého i profesního života.

„Jsem zvědavá, jestli mí hosté sami vaří a pečou. Navíc v mé kuchyni přímo u plotny se vždy dozvím spousty novinek. Ale především mi tady každý host předá recept na svůj spokojený život a na to se těším nejvíce,“ dodává sympatická tmavovláska.

kulturní servis puls

V dnešní době nás hodně ovlivňují různé moderní trendy a zahraniční kuchyně, česká kuchyně pak zůstává někdy trochu upozaděna. Byla by ale velká škoda, aby rodinné poklady v podobě skvělých receptů našich babiček a maminek zůstaly nevyužity, nebo pro další generace snad i zapomenuty. Pořad je vlastně výzvou pro všechny generace, aby své rodinné recepty nenechávaly v šuplíku, ale aktivně je předávaly dále svým dětem a vnoučatům.

„Jsem člověk, který českou kuchyni miluje. Vyzkoušela jsem různé trendy i zahraniční pokrmy, někdy i sama recepty vymýšlím nebo upravuji, ale to, co opravdu chutná mě osobně i mé rodině, je tradiční česká kuchyně. A to chci předat i mojí dcerce Vendulce,“ prozradila moderátorka o svém vztahu k vaření. Pořad Vaříme s Vendy bude TV Barrandov vysílat každou sobotu a neděli vždy před 14. hodinou.

 


Text: Otiz
Foto: TV Barrandov





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání