Co přinesl letošní Let It Roll 2015?

let it rollLetošní ročník Let it roll je už minulostí. Organizátoři ho nazývají jako přelomový. S tím nemůžeme úplně nesouhlasit, ale bohužel vedle pozitivního i v negativním smyslu. Festival navštívily rekordní masy nadšenců a obdivovatelů světové drum and bassové scény. Počet návštěvníků se vyšplhal k 25 tisícům. Představilo se přes 220 DJs a producentů na 10 stages, což je doposud největší počet ze všech ročníků a celý festival byl přestěhován do většího prostoru na letiště v Milovicích.


Letošní hlavní stage byla rozměrově asi o polovinu menší než ta loňská. Úvodní show, na kterou se těsně před zahájením hnaly tisíce lidí, nebyla ani zdaleka tak ohromující jako v předchozím roce. Ale jak píšou sami organizátoři: „Nebylo účelem předhánět úspěšnost loňské a předloňské show, ale uvést nás, všechny diváky, do příběhu aktuálního ročníku a přivést robotí hlavní pódium k životu.“

Po úvodní show byl, dle mého názoru, dost nešťastně zvolen DJ Zinc. Pro gradující atmosféru mohla zahrát nějaká „hvězda“ například Metrik nebo Wilkinson. Oproti loňskému ročníku nebyly stage rozdělené na Labely a stage se tak zdály být mnohem víc chaotičtější a tematicky rozbité.

Obrovský areál letiště v Milovocích nabídl dostatek prostoru pro všechny návštěvníky, byl ale dost zmateně rozvržen. Služby byly srovnatelné s minulými ročníky a nabídly snad každému to, co potřeboval. Oceňují nápad Chill Village a Tent Inn stanů, které nabízejí zase úplně jiný zážitek s přebýváním na festivalu. Snad byla organizace, která se mi zdála horší než kdykoliv předtím, způsobena jen změnou prostředí a my se zase za rok můžeme těšit na festival, který vyvolává husí kůži na těle, překvapí svou nabíjející atmosférou a zapíše se do mysli jako neuvěřitelný zážitek.



Text: Veronika Jirků
Foto: Martin Konopáč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání