Hip Hop Kemp 2015: To je Ets, Strapo, Bisz, Retrogott & Hodn nebo Sangue Mostro

hip hop kempGramce a majky. Ukecanej a nemluvnej. MC a DJ. Kola z oceli a mikrofonní žezlo. Dneska netřeba moc omáčky, stačí vědomí, že to bude efe, efe, freshhhh...

A začnem zostra. „Soundsystem“ nemusí nutně znamenat fofry. Nemusí to nutně znamenat ani kouřícího rastaboba. Může to bejt rap a srdcovka. Například Expansion Team Soundsystem. DJ Babu a Rakaa Iriscience z Dilated Peoples? To je srdcovka jak buben z tvýho hrudníku. Dvojka, co předvede jak to celý stojí na DJovi jako na základu. Srdcový eso, co zbourá hangár pod úroveň základů.

A když trumfy spoza louže, kým to dorovnat, než dost možná nejlepší show domácí hroudy? Strapo a DJ Spinhandz. Jejich ping pong? Jejich „rozhovor“, kde si Spino vystačí s rukama, gramcema a wordcuts? Na majku double time rapy, za gramci brutální komba? Jako promiň. K tomu Strapo dělá na nové desce. Bude se jmenovat Versus... Ještě něco? Jo, bude to moc.

Další na holení jsou z Polska. Bisz & B.O.K. Už se na Kempu předvedli. Byla to živá kapela, ne? Co maj společnýho s MC/DJ klasikou? Myslej to vážně. Nejsou sbírka nájemných holičů, kde hraje „kdo má zrovna čas“. Je jich 8 kousků a DJ a jeho gramofony, za kterými stojí DJ Paulo, tu hrajou stejně důležitou roli jako basa, bicí, kytara, housle nebo sampler. Desky v barvách drahých kovů jsou u nich klasika, stejně jako skvělá show.

A co něco pro fajšmekrý? Je libo spaghetti rap? Sangue Mostro z Naples. A Naples je srdce italskýho hiphopu. 3 Mcs, 1 DJ a drží se huba, Madonna mia! Říkám srdce, tak je to na tuti. Kapo di tuti kapi. Tuti fruti. Kapito?

majk spirit

Strohost, strikci, přísnost a tah na branku ve strojovém tempu německého střihu obstaraj Retrogott & Hulk Hodn. Tedy parta, co natáčí klipy v bunkru. Nejedou stylizovanej fake. Nedělaj drsný v papundeklovejch Potěmkin kulisách. Neskáčou tam jen když točej, flausí tam ve zkušebně. Přísná parta, co si dělá ze všeho prdel a nic za hranicema party je nedrtí, není ani na Kempu za žádný zelenáče. Vrací se na frontu činu v plný polní.

A nejlepší na konec? Máme 1MC / 1DJ, 3MCs / 1DJ, 1MC / 1DJ / 1live band. Na závěr ještě lehce přidáme. 4MCs / 1DJ. Z lesů deštivé anglie přilétají The Four Owls. Kdo se schovává pod sovími maskami? Kdo přilétá odhalit největší přírodní mystérium rapu? Bird T (Verb T), Big Owl (Fliptrix), Rusty Take-Off (BVA) a Deformed Wing (Leaf Dog) + DJ Madnice. Není to trochu moc? Soví masky? Je to moc. Je to přespříliš. Tři roky to muselo uležet v katakombách labelu High-Focus, než se soví síla v podobě desky Natural Order vrátila na světlo. Možná bude stačit, když si pustíte “Think Twice“ s bubnem alá DJ Premier a už nebude o čem. Černej kůň, ehm, tedy hnědá sova vypálená letošního fesťáku je tutová.

Takže tak. Hm, a co Francie? A co ty bomby? Co příští tejden? Zase lokální lejno? Přesně tak. Hovno. Grandiózní. Hořící. Kemp bude letos zase trochu jinej. Jinak znít, i jinak vypadat, ještě uvidíte.

Hip Hop Kemp 2015:
DWA SLAWY /PL/
SODOMA GOMORA /CZ/
PUMPKIN & VIN'S DA /FR/
PRO8L3M /PL/
VNM /PL/
STRAPO & DJ Spinhandz /SK/
REVERIE /USA/
RETROGOTT & HULK HODN /D/
BISZ & B.O.K. /PL/
SEPAR /SK/
HDBEENDOPE /USA/
AKUA NARU /USA/
SMACK /CZ/
EXPANSION TEA SOUNDSYSTEM (DJ Babu & Rakaa) /USA/
BIGG BOSS SHOWCASE (Vladimir 518, La4 & DJ Wich, Orion, DJ Mike Trafik, James Cole, Refew) /CZ/
MAJK SPIRIT /SK/
THE FOUR OWLS /UK/
KONTRAFAKT /SK/
GANG STARR FOUNDATION (Jeru The Damaja, Big Shug, Lil Dap of Group Home) /USA/
DOPE DOD /NL/
EVIDENCE /USA/
HOPSIN /USA/
PRHYME (DJ Premier & Royce Da 5'9”) /USA/
YELAWOLF /USA/
RUN THE JEWELS /USA/
JOEY BADA$ /USA/

 



Text: Otiz
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání