Hip Hop Kemp šlape znovu na plný plyn

Hip Hop KempTradiční žánrový festival Hip Hop Kemp letos napíše už svou dvanáctou kapitolu. Dějištěm bude opět Festivalpark v Hradci Králové, kde se tato slavnost hip hopu už nadobro zabydlela. Mezi největší lákadla akce, která se uskuteční ve dnech 22. až 24. srpna, patří Kendrick Lamar a kapela De La Soul. Dorazí ale třeba i Baauer, autor hitu „Harlem Shake“.


Pořadatelé nenechali nikoho na pochybách, že letošní Kemp opět bude stát za to, hned při zveřejnění prvního headlinera. Do České republiky totiž zavítá jeden z nejžádanějších rapperů současnosti - Kendrick Lamar. Teprve šestadvacetiletý borec z Comptonu loni vydal svou druhou desku „Good Kid, M.A.A.D City“ a ta se stala jednou z nejlépe hodnocených za celý rok. Jeho kvality není třeba nijak zpochybňovat, nejlepší bude se přesvědčit naživo.

To, že interpreti z USA budou tvořit zase to nejlákavější jádro festivalu, je nad slunce jasné. Proto si pojďme říct další zajímavá jména zpoza velké louže, která se ke konci srpna v Hradci objeví. Dorazí třeba Apollo Brown a Oddisee, šílený R.A. The Rugged Man, El-P z New Yorku, jenž je na scéně už dvacet let, ale i tvůrce celosvětového hitu „Harlem Shake“ Baauer. A že vám je to málo? Pak vězte, že na Hip Hop Kempu to rozbalí také legendární De La Soul. Už byli třikrát v Praze a vždycky to byl nářez. A to měla připlout ještě další americká legenda hip hopu, ovšem Krs One se musí vrátit z Evropy do USA ještě před hradeckým festivalem. Později mu už loď nejede a „Učitel“, bohužel, nelétá.

Hip Hop KempA co zbytek světa? Samozřejmě na „festivalu s atmosférou“ je o pestrý program z různých koutů planety vždy dobře postaráno. Až z Austrálie dorazí úspěšný producent M-Phazes s posilou na mikrofonu Illym. Z Ugandy pochází rapper Burney a z Kolumbie partička, která si říká Delirium Tremenz. Velkou Británii bude reprezentovat jeden z nejpovolanějších, a sice samotný Rodney P a také vynikající DJs The Disablists. No a Německo vyšle silnou sestavu v čele s kapelou Die Orsons.

Samozřejmě se na Hip Hop Kempu objeví také téměř kompletní česko-slovenská špička. Prago Union dorazí s novou deskou „Vážná Hudba“, ale i s Champion Sound Livě Bandem a Krotiteli Dechů. Nebudou chybět Ektor s Wichem, Vladimir 518, James Cole a od našich východních sousedů namátkou Moja Reč, Vec, H16 a samozřejmě i Kontrafakt.

Je jasné, že kromě živých vystoupení se návštěvníci dočkají tradičně i bohatého doprovodného programu. Ten se ještě ladí a představíme si ho později. Lístky na dvanáctý Hip Hop Kemp je možné koupit v červenci ještě za 1300 korun, v srpnu už budou o stovku dražší. VIP vstupenka vyjde nyní na 2500 Kč.

 



Text: Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání