Fatboy Slim bavil na OAF sebe, lidi příliš ne

open air festivalPáteční večer na Open Air Festivalu v Panenském Týnci měl patřit velkým zahraničním jménům z oblasti taneční hudby, konkrétně Gorillaz Sound System a Fatboy Slim. Ale upřímně řečeno, kromě vizuálních a světelných efektů byla obě vystoupení spíše zklamáním. Větší zážitky si návštěvníci odnášeli spíše z koncertů předcházejících tuzemských interpretů.

 


Celé odpoledne na hlavní stagi patřilo české scéně. Písničkáři Xindl X a Tomáš Klus nedali svým fanouškům vydechnout a předvedli prvotřídní show. Přes počáteční technické problémy zahájil Ondřej Ládek alias Xindl X  svůj koncert songem ,,Chemie" následovaný písní ,,Cool v plotě". Zpěvák během svého vystoupení několikrát zapojil také samotné diváky. Lehké taneční kreace nechaly málokoho v klidu, a tak se během pár minut vlnilo celé hlediště. Nepříznivé počasí ho nakonec inspirovalo k zazpívání vánočního songu a na řadu přišla také nová píseň ,,Zlatokopka".

Tomáš Klus společně s Jiřím Kučerovským rozbouřili především dámské osazenstvo. To se chvílemi proměnilo na osobní sbor kapely a doprovázelo většinu písní. Speciálně pro dámy zazpíval Klus skladbu ,,Nina", pro pány pak ,,LeHomole". Nechyběly ani songy přerušované pověstnými improvizacemi. ,,Nyní vám zahrajeme píseň, která je stále ještě nová,“ těmito slovy uvedl poslední část playlistu - skladbu Nezapomeň.

Pak se fanoušci mohli těšit na dvě vystoupení domácích hudebníků, kteří pojí kvalitní muziku s výbornou show. Konkrétně se na hlavních stagích vystřídali tentokrát džínoví Monkey Business s Terezou Černochovou a Support Lesbiens. Lidé už se tak připravovali na večerní zahraniční taneční set. Ovšem nejdříve bylo nutné se pořádně obléct, protože teploměr ukazoval jen něco přes deset stupňů páně Celsia.

open air festivalBerlínské duo Booka Shade směsí housu a techna odstartovalo zahraniční set, po nich se davy přesunuly před Staropramen Cool Stage, kde svou show prezentovali Gorillaz Sound System (GSS), tedy Remi Kabaka s perkusemi, Paul Stanley-McKenzie za bicími, vizuální tvůrce Roland Hamilton a tajemný Unknown DJ. Písničky projektu Gorillaz zná každý a některé hity skutečně v Panenském Týnci zazněly, ovšem v trochu jiném provedení. Je to spíše jen těžení na slávě původního projektu. Zajímavostí byly snad jen projekce známých postaviček a vizuální či světelné efekty.

To bylo hlavní plus také největší hvězdy festivalu, Fatboy Slima. Devětačtyřicetiletý Norman Cook byl v České republice jen na otočku, protože už v neděli bude v Londýně vystupovat na slavnostním zakončení Letních olympijských her 2012. A svůj dvouhodinový set si přijel užít. Byl usměvavý, poskakoval, tancoval, ale početné publikum bavil zhruba jen čtyřicet minut, kdy vystřílel své hlavní zbraně. Pak už se jeho vystoupení stávalo jednotvárným a mlhavým a spousta lidí zhruba v polovině odcházela. Oba páteční headlineři tak zanechali rozpačité dojmy.

 

 



Text: Kristýna Kubišová, Pavel Urban
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání