Co chystá letošní Sázavafest?

SázavafestI když se zdá předčasné informovat o letním festivalu, tak stejně každý fanda těchto akcí dychtivě po celý rok sbírá střípky programu nadcházející akce. My se dnes podíváme na to, co slibuje letošní ročník věhlasného Sázavafestu.


Vieweghovy narozeniny
Letošní ročník je již dvanáctý a nabízí řadu atraktivních bodů, které jsou pro tento typ akce třeba i netypické. V areálu Zeleného ostrova v Benešově u Prahy tak budete moci oslavit 50. narozeniny známého spisovatele Michala Viewegha. Ten se rozhodl při této příležitosti uspořádat na jedné z hlavních scén přímo megashow plnou nejen autorského čtení. Jak to bude vypadat? Přes den bude mít vše hlavně slavnostní charakter a večer se pak všichni přesunou do oblíbené Balbínky, kde bude pokračovat autorské čtení s hvězdičkou.

SázavafestSto Zvířat zahrají sto písní
Další zajímavou akci chystá kapela Sto Zvířat. Ta v průběhu třídenního festivalu chce zahrát celkem 100 písní ve 3 žánrových blocích nazvaných Oldies, Janies a Čerstvees a jeden akustický blok v Balbínce. Jejich kolegové Mňága a Žďorp pak také chystají speciální akci. Skupině je o polovinu méně než Vieweghovi, tedy 25 let. V této souvislosti kapela chystá pro své fanoušky zážitek, kdy si budou moci poslechnout jejich repertoár s několika gratulanty v podobě známých osobností, a to nejen z hudební scény.

A hledáte nějaké významnější novinky? Tou je taneční hala Dance Mania s kapacitou 5 000 lidí a aktuálními českými i zahraničními DJs. Součástí programu bude i vystoupení výherců soutěže European Reggae Contest, do níž se hlásí skupiny z celé Evropy. Hlasování o online výběr do 2. kola kontestu začalo 25. ledna a výsledný výběr semifinalistů bude znám začátkem června 2012.

Vstupenky na letní třídenní festival plný hudby různých žánrů stojí na tři dny 900 Kč včetně poplatků. Více informací najdete na www.sazavafest.cz. 


Text: Aneta Šimonková
Foto: Sázavafest





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání