Sázavafest den druhý: bodují české kapely i headlineři

SázavafestPátek na Sázavafestu byl dnem velkých jmen i hromady českých kapel. Vystoupili UDG, Nightwork, Aneta Langerová nebo Xindl X. Úžasné představení předvedla kapela Prague Conspiracy a samozřejmě největší pozornost přilákali headlineři v čele s kapelami Fun Lovin' Criminals a Molotov. Mike Candys ve své žluté masce roztančil ProMoPro Dance Hall.


Páteční ráno na Sázavafestu se neslo ve znamení líného poflakování a dospávání předchozí noci. Návštěvníci se jen líně ploužili po areálu a posedávali u stánků. Už od čtvrtka bylo zřejmé, že návštěvnost festivalu je mnohem nižší než v předchozích letech. To se ale večer změnilo a prostory z ničeho nic zaplavila obrovská vlna lidí, která pozvedla nejen vystoupení kapel, ale i celou atmosféru festivalu.

SázavafestHudební program začal krátce po obědě. Na Balbínce vystoupila kapela Prowizorium, následovaná rockovým nářezem v podání Hush a vystoupením Vladimíra Mišíka s Romanem Hladíkem. Tou dobou už ale areál stáhlo neskutečné vystoupení Prague Conspiracy, které bylo vrcholem brzkého odpoledního programu.

Své místo v programu měla samozřejmě i kapela Sto Zvířat, která pokračuje ve svém pokusu o rekord. Z jejich odpoledního vystoupení na Óčko stagi téměř doslova přebíhali na svůj, v pořadí už třetí, koncert v Balbínce. Skupina ukázala, jaké úžasné kouzlo má akustický koncert a sklidila velké uznání fanoušků.

Na hlavní stagi mezitím už rozjeli svou kytarovou nálož jedni z prvních zahraničních interpretů festivalu - švýcarští Death By Chocolate. A to i se zraněným zpěvákem. I přesto, že návštěvnost jejich koncertu nebyla z nejvyšších, dokázali z publika vytřískat maximum a omotali si ho kolem prstu. Po slovech frontmana: „If you wanna dance, you have got a chance," se kotel jako na povel rozhýbal a vytvořil kapele výbornou atmosféru.

Ve večerních hodinách bodovali především čeští interpreti. Vystoupili Xindl X, Aneta Langerová, Mig 21 i Nightwork. Všichni jmenovaní svými koncerty ukázali, proč se stále těší tak neuvěřitelné oblibě českého publika. Kapely navíc konečně přitáhly i zájem lidí, kteří doslova v momentě zaplavili areál Sázavafestu.

SázavafestTo hlavní přišlo ale samozřejmě až večer. Jižanský temperament do Benešova přivezla mexická kapela Molotov, jeden z headlinerů letošního ročníku. Ti na pódiu rozjeli směs rocku, hip hopu a heavy metalu, silné a zajímavé melodie i texty. Navíc prokázali neuvěřitelnou flexibilitu a cit pro hudbu, když se členové skupiny po každé písničce vystřídali u hudebních nástrojů, i přesto, že na ně profesionálně nehrají a kolikrát ani neumí. Publikum jejich vystoupení doslova pohltilo a dav blaženě šílel.

Následovali američní Fun Lovin' Criminals, kteří na Sázavafestu předvedli funkovo-popovo-hiphopové vystoupení. Klasicky ležérní image i nezaměnitelný newyorský aspekt. Rozpohybovali i ty nejzatvrzelejší netanečníky a rozpoutali naprostou vřavu v kotli pod nimi.

Na Jam stagi mezitím vystoupila například česká ska kapela The Spankers v čele s temperamentní zpěvačkou. Skupina zaujala natolik, že lidé, kteří jen tak bloumali okolo, se zastavovali a pohlceni rytmem zůstávali až do konce. V Balbínce odstartovala Reggae ride. I přesto, že Mr. Cocoman nedorazil, předvedla kapela Švihadlo spolu s Michalem Šepsem jízdu, na kterou se nezapomíná.

SázavafestVečer na velkých stagích opět uzavíraly české kapely. Zahráli Buty, Monkey Business a UDG. Buty přenesli publikum ke vzpomínkám na své první ploužáky, Matěj Ruppert z Monkey Business se pustil do italských árií a UDG opět přilákali zejména dámské publikum na svou energickou show, chytlavé melodie a oblíbené texty.

Rozjela se také ProMoPro Dance Hall. Na party na Ibize přenesl fanoušky očekávaný Sak Noel, následovaný Mikem Candysem, který samozřejmě nevynechal svou žlutou masku smajlíka, kterou následně oblékl nejeden návštěvník jeho vystoupení.

ProMoPro opět jela až do brzkých ranních hodin. Po švédských Stonebridge se tu až do šesté ranní pařilo na Athra. Za světla už pak všichni vyrazili prázdným areálem ke svým stanům, vyspat se na sobotu, poslední den Sázavafestu, který opět láká na velmi zajímavý program.





Text: Tereza Netoličková
Foto: Bára Skoupilová, Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání