Ypsilonka ožije nočním životem, zapojí se do unikátního projektu Noc divadel 2013

ypsilonkaV sobotu 16. listopadu 2013 Ypsilonka a více než 80 divadelních souborů z celé České republiky ožijí nočním životem. Stěžejním programem ve Spálené ulici budou prohlídky divadla. První skupina navštíví zákulisí v 18 hodin.


„Konkrétně v Ypsilonce bude po celý večer přítomna většina členů uměleckého souboru. Na velkém sále bude zkoušení ypsilonských písniček a na malém se budou promítat ukázky z různých inscenací, televizních medailonů o Y apod. Organizovány budou po skupinkách prohlídky divadla s fundovanými a zábavnými průvodci,“ přibližuje večerní a noční dění v Ypsilonce Jan Schmid, ředitel Studia Ypsilon.

Program naplánovala Ypsilonka přibližně od 18.00 do 24.00 hodin. Vstupné bude stejně jako ve většině ostatních divadel zdarma. Stěžejní budou skupinové prohlídky s originálním výkladem a doprovodným programem vznikajícím „po ypsilonsku“ teď a tady v podobě ypsilonských písniček, projekce, výstavy plakátů či nákupu zvýhodněných vstupenek.

„Jak je Ypsilonce vlastní – část programu je předem připravena a část vznikne spontánně přímo na místě, jak to bývá při zkoušení inscenací. Z čeho máme velkou radost, je, že od začátku propagace Noci divadel se setkáváme s příznivým ohlasem zájemců a těšíme se, že se s nimi setkáme i v hledišti divadla při dalších večerních představení z ypsilonského repertoáru. Současně bych chtěla za celou Ypsilonku poděkovat Institutu umění – Divadelnímu ústavu za zmiňovanou propagaci Noci, stejně jako za záštitu celé akce a chuť ji organizovat,“ říká Aneta Filipová, PR Studia Ypsilon.

ypsilonkaYpsilonka nezapomene ani na ty, kteří se do Spálené ulice z časových, kapacitních či jiných důvodů nedostanou. „Vzhledem k tomu, že kapacita míst na jednotlivé prohlídky divadla je už více než plná, máme připravenou online reportáž a informace z aktuálního dění, díky nimž bude možné zjistit, zda se neuvolnila místa, nebo také, že je možné objednat vstupenky telefonicky a přitom na ně bude platit zvýhodnění, které jsme připravili jako dárek k prvnímu ročníku Noci divadel v ČR. A kdo ví, možná, že u telefonu bude sedět i někdo z ypsilonských herců či hereček,“ dodává Filipová.

Tím Ypsilonka s dárky nekončí, protože sama připomíná v minulé, této a bude i v příští sezoně své abrahámoviny, a proto budou 16. listopadu k dostání nové placky, plakáty a pohlednice z limitované edice vytvořené k 50. výročí Studia Ypsilon.

Kromě sobotního programu v neděli odpoledne startuje tradičně listopadový Festival CUTE dramatiky 2013, který nabídne úspěšné české současné inscenace mladých souborů a tvůrců (Cabaret Calembour, Studio Ypsilon/Ypsilon na druhou, Divadlo F. X. Šaldy Liberec či tme divadlo).

Poprvé v České republice proběhne komponovaný večer European Theatre Night, který prezentuje divadlo tvořivým způsobem v netradiční formě vždy třetí listopadovou sobotu již od roku 2008. Tato noc otevřených divadel a výjimečných zážitků proběhne letos 16. listopadu 2013 v jedenácti evropských státech.  Institut umění – Divadelní ústav se ujal koordinace prvního ročníku Noci divadel v České republice, a tak poprvé v letošním roce otevřou také česká divadla své prostory a během odpoledních, večerních a nočních hodin připraví pro diváky různorodý program: představení pro děti i pro dospělé, autorská čtení, workshopy a semináře, koncerty, projekce filmů a inscenací, prohlídky zákulisí a mnoho dalších nejen divadelních zážitků. Svou účast potvrdilo více než 80 divadel a souborů z celé České republiky,“ uvedla Eliška Míkovcová, koordinátorka projektu Noc divadel a PR manažerka IDU.

 


Text: Aneta Filipová
Foto: Pavel Vácha





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání