Sbohem, zůstávám! chtějí diváci vidět znovu

divadlo kalichKdyž mělo v pražském Divadle Kalich premiéru představení „Sbohem, zůstávám!", ve kterém exceluje Iva Janžurová, Jana Paulová, Pavel Zedníček a Jaromír Dulava, připomínalo při závěrečných ovacích hlediště spíše rozdováděné fanoušky na koncertě. Nebylo slyšet nic jiného než dlouhý potlesk doprovázený nadšených pískotem. Pro velký zájem přidali organizátoři do programu nový termín inscenace, a to na 20. června 2013.


Ve hře režiséra Antonína Procházky předvedla excelentní herecký výkon Iva Janžurová a Jana Paulová, stejně jako jejich mužští kolegové Pavel Zedníček a Jaromír Dulava. V současné době jsou všechna představení do konce aktuální sezóny beznadějně vyprodaná. Příznivci komedie se však nenechali odbít a vznášeli dotazy na přidání termínu tak dlouho, až divadlo svolilo. Komedie se bude hrát nově i 20. června 2013 od 19 hodin. Pokud jsi mezi těmi, kteří zvažují svou účast, neváhej. S jistotou lze říct, že se po vstupenkách opět v krátké době jen zapráší a předprodej je již zahájen.

Komedie současné Paříže pocházející z pera francouzské herečky, scenáristky a režisérky Isabelly Mergaultové „Sbohem, zůstávám!“ se stala na její rodné půdě velkým hitem. Pražské Divadlo Kalich je vůbec první scénou, kde se hra celosvětově uvádí. Producent a majitel divadla Michal Kocourek k tomu prozradil: „‚Sbohem, zůstávám!' provází pověst hry, po níž šílí celá Paříž, abych přesně odcitoval francouzské zdroje. Když jsme se na představení přijeli podívat do Théâtre des Variétés, na vlastní oči jsme se přesvědčili, že tento slogan není ani trochu nadnesený.“

 

divadlo kalich


„Hra Isabelly Mergaultové má v našem divadle svou mezinárodní premiéru, tedy první po té pařížské. Na takovou událost jsme nemuseli dlouho sbírat odvahu, neboť jsme věděli, že inscenace se dostane do péče dvou mimořádných komediálních hereček Ivy Janžurové a Jany Paulové. V souvislosti s oběma dámami vlastně můžeme mluvit ještě o jedné premiéře. Je to totiž vůbec poprvé, co se spolu setkávají na jednom jevišti. Gentlemanské garde jim dělají tři neméně výteční kolegové Pavel Zedníček, Jaromír Dulava a Antonín Procházka, jehož jsme oslovili i na režii,“
doplňuje producent, který hru představuje jako velkou oslavu vzácné ženské komiky.

„Řekl bych, že není tolik žen, které jsou schopné si ze sebe udělat srandu před plným hledištěm. Herečky touží být na jevišti půvabné, šarmantní a komické situace jejich krásu trochu devalvují. Zkrátka dobrých komiček mnoho není. O to více si člověk považuje, že se může potkat s tak excelentními herečkami, jakými jsou Iva Janžurová nebo Jana Paulová,“ vysvětluje režisér inscenace a představitel jedné z rolí Antonín Procházka.






Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Divadlo Kalich





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání