Ypsilonka představí novou hru Muž na větvi

Studio YpsilonNová inscenace Studia Ypsilon nazvaná Muž na větvi slibuje úplně jinou Ypsilonku. Na návštěvníky tohoto představení čeká mnoho zábavy, přineslo totiž heslo: Život jako kabaret. Současně také nabízí návod, jak se jinak dívat na minulost a tím lépe chápat přítomnost.


Hra „Muž na větvi" několikrát prošla velkými změnami svého názvu. Je typickou ukázkou, jak těžké je vybrat jméno pro podobnou inscenaci. Nejprve se měla jmenovat „Slavnost na horách" či „Prvobytně pospolné místo v Čechách", později se zrodilo i mnoho dalších variant, například „Můj tajný deník" nebo „Můj poněkud kuriózní deník". Našel se i nejpikantnější název „Budoucnost je v sexu", ale ani tento nakonec neprošel. Zvítězil „Muž na větvi" jako připodobnění hlavní postavy na samotě v horách.

Studio YpsilonPředlohou pro tuto inscenaci je knížka Život v závorce aneb Prvobytně pospolná místa v Čechách. Hra bude o 80. narozeninách paní Anny Drahoňovské, Slovenky, která se hned po 2. světové válce provdala v pohraničí v Jizerských horách právě za kameníka a lesního dělníka Karla Drahoňovského. Oba s více dětmi žili na samotě v domě po Němcích, kde se brzy začala scházet skupina prostých i intelektuálních lidí s daným měřítkem slušnosti.

Novinka Ypsilonky se pyšní hvězdným obsazením se speciálním hostem Oldřichem Navrátilem. Dále můžete vidět např. Petra Vrška, Janu Synkovou, Jakuba Slacha, Petra Vacka, Renatu Rychlou, Barboru Vyskočilovou, Pavla Nového a další.

Premiéra tohoto díla je plánována na 18. a 20. května, nejbližší reprízy se uskuteční 24. a 27. května, 5. a 22. června.

 



Text: Kristýna Jirásková
Foto: Studio Ypsilon





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání