To nejlepší ze světa cirkusu již brzo v Praze!

Cirkus Cirkus FestivalMezinárodní festival cirkusového umění oslaví již čtvrté výročí. Ve dnech 15. až 24. února se ve vyhřívaných stanech na Hagiboru odehrají ty nejfantastičtější a jedny z nejnebezpečnějších kousků cirkusového světa. Ti nejlepší z nejlepších umělců, pocházející nejen z Evropy, předvedou pouze 11 nevídaných představení!


Mezinárodní festival představuje jedno z vrcholných ocenění ve světě akrobacie, drezúry, tance a dalších neuvěřitelných cirkusových dovedností. Letošní program je velice pestrý. Soutěžící opět svedou bitvu o status toho nejúžasnějšího. Žongléři s noži, drezúry exotických zvířat, kolo smrti, akrobacie na vysokém laně nebo cvičení koní. Pohyby a odvážné kousky, které jsou pro mnohé lidi nemyslitelné.

Za Českou republiku se s ostatními účinkujícími utkají Erik Berousek (nožní žonglér) a Jan Aleš (drezúra tygrů).  Jejich rivaly se stanou němečtí Topp Doggz, ruská akrobacie White Gothic, skupina Navas, Navas Brothers z Ekvádoru a ukrajinská Hula Hop Ekaterina Sheludyakova. Z teplých krajin k nám zavítá také španělský žonglér Paco Picaso jr. nebo italské Duo Guidi. Drezúru exotických zvířat předvede Polák Marek Jama a akrobacii na koních maďarská skupina Donert. Za Francii vystoupí celovečerní klaun David Massot.

 

Cirkus Cirkus Festival


Představení bude doprovázet orchestr Cirkus Cirkus Band pod vedením Petra Soviče. Moderátory, kteří se budou snažit pozdvihnout ty nejpovedenější kousky, budou Gabriela Partyšová společně s Petrem Šiškou a Petr Kumpfe s Jindřichem Kriegelem. Milovníci dobré hudby a tance se také mohou těšit na tanečníky Balet Cirkus Cirkus a mladou zpěvačky Markétu Konvičkovou a Elis. Na festivalu nebudou chybět ani mažoretky Pěvy Filípkové.

Vstupenky jsou k dostání v předprodejních sítích TicketPortal, TicketPro a TicketArt již od 4. února. Na výběr je ze tří kategorií vstupného. Cena sedadla v hledišti je 390 Kč a balkónové usazení 490 Kč. Kdo by si chtěl podívanou opravdu vychutnat, může si zakoupit lóže za 690 korun.

Představení se konají od středy do neděle vždy v 18 hodin. Sobotní odpoledne jsou obohacená o další vystoupení ve 13:30 a neděle 17. 2. také o jedno ve 13:00. Poslední festivalový den 24. 2. se závěrečná show odehraje ve 14:30. Pozor, v pondělí ani v úterý se představení nekonají. Podrobnější informace o celé akci, ale také o účinkujících a dokumentaci z minulých ročníků, naleznete na oficiálních stránkách Mezinárodního festivalu cirkusového umění: www.cirkusfestival.cz.



Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání