Bojujte proti rakovině - kupte si masku od celebrit!

Letos se uskuteční již 13. ročník akce nazvané Pinktober. Snahou organizátorů tohoto projektu je více informovat veřejnost o rakovině prsu. Na portálu Aukro.cz bude probíhat dražba ručně malovaných masek, které jsou dílem například Jana Saudka, Jana Kanyzy nebo Dáši Bláhové. Výtěžek z prodeje poputuje na konto nadace Anny K – Chceš žít jako já a také na Onko Unii.


Pražský klub Hard Rock Cafe se zapojí do boje proti rakovině prsu tak, že podpoří akci Pinktober. V rámci 13. ročníku klub poskytne 13 ručně malovaných benátských masek, které speciálně pro tuto příležitost ozdobily známé osobnosti, jako je například Tonya Graves, Lenka Filipová nebo členové skupiny ABBA STARS.

Aukce se uskuteční ve dnech od 26. listopadu do 6. prosince 2012 na internetovém portálu www.aukro.cz. Ti, kdo se chtějí do aukce zapojit, mohou pro rychlejší vyhledání zadat na domovské stránce do vyhledávače heslo „Masky Hard Rock Cafe“. Mezi dalšími umělci, kteří se rozhodli podpořit tvorbou vlastní masky, jsou Marian Vojtko, Filip Renč, Sabina Laurinová, Bára Basiková, Pepa Vojtek s Inflagranti a Vladivojna La Chia.

Lenka Fejglová, marketingová manažerka Hard Rock Cafe, prozradila: „Jsme velice vděční všem hvězdám, které se zúčastnily, za čas, který výrobě tak úžasných masek věnovaly. Některé z masek mi berou dech a jsem si jistá, že svého budoucího majitele nesmírně potěší. Stejně jako v předešlých letech má i letošní aktivita vážný podtext. Doufáme, že prodej těchto masek pomůže odstranění stínů strachu, který rakovina prsu na celém světě způsobuje.“

„Minulý rok věnovala Hard Rock Cafe Praha do aukce ručně malované masky Karla Gotta, Lucie Bílé a dalších skvělých umělců, což vyneslo na podporu charitativních projektů více jak 100 tisíc Kč. Doufáme, že účast veřejnosti na letošní akci přinese ještě lepší výsledky,” dodává Fejglová.

Podle Josefa Doddse, lektora psychologie působícího na University of New York in Prague, mají masky v kultuře, divadle a terapii mnoho funkcí. „Samotná výroba masky vyzývá autora k tomu, aby objevoval tu osobnost, kterou se snaží odkrýt, či tu, kterou se snaží schovat.“ Každý člověk na sebe svou maskou odhaluje lidem kousek sebe sama i svou kreativitu, což v lidech vzbuzuje obdiv a zájem. Všichni nosíme v našich životech masky.”

Díla rokových hvězd reprezentují jejich osobnost známou z jeviště, ale zároveň odhalují hlubokou pravdu o člověku, který se za maskou ukrývá. Ta představuje skrytou tvář hvězdy ze zákulisí, která je známá jen málokomu. Jde o skutečné unikáty. Pokud se chcete dostat na stránky aukce, klikněte zde.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto pořadatele





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání