Flamencová událost roku v pražské Hybernii

Vamos al TiroteoKulturní servis Puls vás jako mediální partner srdečně zve na cenami ověnčenou inscenaci Vamos Al tiroteo v podání Compañía Rafaela Carrasco. Chcete-li se nechat svést nekonečnou vášní a divokými rytmy, navštivte 9. února Divadlo Hybernia v Praze.


Plné vášně, svodu a žhavých emocí, takové je hříšné a sexy flamenco, tanec, jehož kolébkou je španělská Andalusie a jenž po staletí mísí španělskou, cikánskou, židovskou, indickou a arabskou kulturu.

Vamos al TiroteoPro ty, kteří exotické rytmy nadevše milují a s chutí podléhají vábení mistrných tanečníků, máme skvělou zprávu. Kulturní servis Puls, vás jako mediální partner, zve 9. února na českou premiéru špičkového flamencového souboru Compañía Rafaela Carrasco. V pražském Divadle Hybernia předvede soubor od 20:00 hodin inscenaci Vamos al tiroteo.

Compañía Rafaela Carrasco byla založena v roce 2002 tanečnicí a choreografkou Rafaelou Carrasco, která dnes patří k nejvýznamnějším představitelkám avantgardního flamenca. Za dobu své existence nastudoval soubor už šestou inscenaci. Představení Vamos al tiroteo, které uvede i v Praze, bylo vůbec poprvé viděno v rámci XV. ročníku flamencovského bienále v Seville v roce 2008, kde získalo nejvyšší ocenění - cenu Giraldillo a zároveň cenu novinářů za nejlepší choreografii.

Vamos al TiroteoVamos al tiroteo vychází z legendární nahrávky z roku 1931, na které dramatik a básní Federico García Lorca doprovází na piano tehdejší flamencovou hvězdu La Argentinu interpretující výběr španělských lidových písní. Na platformě původního záznamu Rafaela Carrasco s neuvěřitelným citem mísí tradici a současnost jako režisérka, choreografka i hlavní taneční hvězda, představuje v dokonalé souhře rozmanité a tvůrčí umělecké představení v doprovodu čtyř tanečníků.

 


Vamos al tiroteo se ve Španělsku stalo kulturní událostí. Nádhernou souhru těl Rafaely Carrasco, Ricarda Lópeze, José Maldonada, Pedra Córdoby a Jonatána Miró doprovází smyslná hudba v podání Pabla Maldonada (piano), José Luise Lópeze (cello), Jesúse Torrese a Juana Antonia Suáreze (kytara) a zpěv Antonia Campose a Gemy Caballero.

Vstupenky na jedinečné představení jsou k dostání v sítích Ticketportal a Ticketpro, na pokladně Divadla Hybernia a u pořadatelů. Cena se pohybuje v rozmezí  od 510 do 1 550 korun. Další zajímavosti se dočtete na oficiálních stránkách www.flamencovpraze.cz.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Agentura A.R.G.O.





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání