Cesta na Golgotu: Syrový pohled do očí blázna

Cesta na GolgotuVe společné edici Literární akademie a vydavatelství Beletris vychází první kniha Terezy Ludvíkové, která tuto uměleckou školu absolvovala. Svůj debut pokřtí ve čtvrtek 19. ledna v symbolický čas 19:01 v knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy. Velké slávě budou přítomni také PhDr. Michaela Bečková a Arnošt Goldflam, kteří se zároveň stanou kmotry tohoto díla. Přijďte začínající autorku podpořit a odhalte, jaké dobrodružství Cesta na Golgotu nabízí.


Cesta na Golgotu aneb kdo se zblázní dřív?
O čem vlastně prvotina Terezy Ludvíkové vypráví? „Je to příběh jedné choré mysli. Červíček zla a totálního marrismu dřímal v představitelce Irmě už dlouho, možná od samého jejího začátku. A pak se najednou probudil. Snahou knihy není moralizovat, ani hledat příčiny zla a přemýšlet, jak by tomu všemu šlo zabránit. Je to zkrátka jen takový příběh, který si má člověk přečíst a znechuceně jít životem dál,“ představila své dílo autorka.

Cesta na GolgotuTereza Ludvíková v pár větách
Sedmadvacetiletá spisovatelka pochází z Berouna. Na soukromé vysoké škole Josefa Škvoreckého studovala obor Tvůrčí psaní, který úspěšně absolvovala v roce 2010. Během svého studia navštěvovala semináře u publicisty Pavla Vernera a spisovatelů Arnošta Goldflama a Petra Šabacha. Literární akademie také nabízí zaměření na Komunikaci v médiích.

Edice Prvotiny má na Literární akademii již desetiletou historii a ve vydavatelství Beletris našla svého partnera. Vydávány jsou výjimečné umělecké texty studentů Literární akademie, které byly obhájeny jako ročníkové, bakalářské nebo diplomové práce. Arnošt Goldflam a PhDr. Michaela Bečková nebyli vybráni za kmotry Cesty na Golgotu náhodou. Bečková byla vedoucí Terezčiny práce a prof. Goldflam pak jejím oponentem.

POZOR ZMĚNA!
Pokřtění knihy se uskuteční ve čtvrtek 19. ledna 2012 od 19:01. Původní místo konání bylo v knihkupectví a kavárně Řehoře Samsy, která se nachází v pražské pasáži U Nováků. Bohužel zde došlo k požáru - celý prostor musel být až do konce ledna uzavřen, protože si žádá rozsáhlejší opravy. Akce se přesouvá (den i hodina zůstávají platné) do Café FRA, to se nachází v Šafaříkově ulici 15 na Praze 2.


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Literární akademie


 

 

 

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání