Koncert Hlasy světla vynesl Splněnému dětskému přání 10 tisíc korun a let balonem

splněné dětské přáníPražský kostel svatého Šimona a Judy ožil ve čtvrtek 23. ledna charitativním koncertem Hlasy světla pořádaným pro podporu občanského sdružení Splněné dětské přání. Výtěžek z akce použije organizace k uskutečnění 4. kola pro handicapované a nemocné děti s názvem Staň se muzikálovou hvězdou. O nadpozemský hudební zážitek se postarala umělkyně Christina Johnston se sborem Boni Pueri, Collegium Floreum a Tam-Tam Orchestra.


„Když Splněné dětské přání oslovila pořadatelská společnost Apollon Art s nabídkou uspořádání koncertu Hlasy světla speciálně pro tuto neziskovku, byly jsme s kolegyní štěstím bez sebe. Byla to nejen krásná příležitost pro seznámení se zajímavými lidmi, ale také pro prezentaci již splněných přání a naší činnosti obecně,“ prozradila o charitativní akci jedna ze zakladatelek Splněného dětského přání Kristýna Šmejkalová.

Na otázku, jak byla s průběhem akce spokojená, Kristýna prozradila: „Stejně jako před každou velkou akcí nás provázela trochu tréma, ale hned po zahájení se ztratila kamsi do neznáma. Návštěvníci byli moc milí, příjemně nás překvapili svým zájmem a chutí podpořit naši neziskovou organizaci. Díky jejich štědrosti se nám podařilo získat krásný výtěžek, můžeme tak rozzářit oči dalšímu dítěti. A koncert samotný byl úžasným zážitkem – Christina Johnston má hlas jako zvon a ve spojení s ostatními protagonisty to na diváka působilo jako andělský zpěv.“

Akci přišly podpořit i známé tváře jako například zpěvačky Genny Ciatti a Dita Hořínková, moderátorka Top Star magazínu Andrea Ježková, nebo zpěvák Martin Pošta, který se v současné době věnuje především koučování.

Na úvod koncertu přivítal moderátor na pódiu Markétu Jíšovou z Apollon Artu a za Splněné dětské přání zakladatelky Kristýnu a Martinu Šmejkalovy. Od pořadatele převzaly dámy pro neziskovou organizaci finanční dar v hodnotě 5 tisíc korun a navíc od jejich partnerské společnosti Chad Balon i nepeněžitý dar v podobě letu balonem. Ten bude využitý k realizaci dalšího splněného přání, které se uskuteční v jarních nebo letních měsících letošního roku. Patronem tohoto kola se stane Martin Pošta.

Díky dobrovolným příspěvkům návštěvníků koncertu se podařilo dát dohromady dalších 5 656 korun. Celý výtěžek, tedy necelých 11 tisíc, použije Splněné dětské přání pro zorganizování 4. kola nazvaného Staň se muzikálovou hvězdou, které se uskuteční už 22. února ve spolupráci s muzikálem Děti Ráje. Vybrané handicapované nebo nemocné dítě se podívá do divadelního zákulisí, seznámí se s herci, v rámci zvukové zkoušky si zazpívá se svým patronem a samozřejmě navštíví i samotné představení. Pokud se chcete dozvědět, jak můžete svou ratolest přihlásit k účasti, přečtěte si tento článek: Splňte svému dítku sen - Splněné dětské přání spustilo nové kolo nazvané Staň se muzikálovou hvězdou.


Splněné dětské přání děkuje v rámci realizace koncertu Hlasy světla:

  • společnosti Apollon Art za pořadatelské služby a finanční dar
  • společnosti Chad Balon za let balonem
  • Aleši Hrubému za fotografické služby
  • skvělým hosteskám: Lence, Evě, Olze, Markétě a Markétě
  • všem návštěvníkům koncertu, kteří podpořili finančním darem
  • České Televizi - Déčko a natáčecímu štábu pořadu Zprávičky
  • TV Relax
  • TV 13






Text: Mia
Foto: Aleš Hrubý





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání