12 handicapovaným dětem se o Vánocích splní jejich přání

SPLNĚNÉ DĚTSKÉ PŘÁNÍNa Štědrý den se těší každý, obzvláště pak děti. Přinese mi Ježíšek to, co jsem si tolik přál? Nezapomene na mě? Otázky, které se stále vkrádají do mysli všech nedočkavců. Nezisková organizace Splněné dětské přání připravila i letos Speciální kolo neboli Vánoční přání. 12 dětí najde pod stromečkem to, po čem nejvíce toužily. Akce se pořádá již druhým rokem, tentokrát však zaujala přední českou poradenskou skupinu APOGEO, která se rozhodla stát jejím sponzorem.


Splněné dětské přání zahájilo v prosinci 2012 vlastní tradici – každoročně na Vánoce uspořádá Speciální kolo, obdaruje několik handicapovaných dětí dárky, které si skutečně přály a seznámí veřejnost s jejich životními příběhy v pravidelných článcích. Čtenáři se dozví nejen více informací o různých nemocech, jak rodiče zvládají péči o své ratolesti, ale i zda malým raubířům zářily na Štědrý večer oči spokojeností.

Martina Šmejkalová, jedna ze zakladatelek neziskové organizace, loni o tomto Speciálním kole prozradila: „Z tohoto vánočního speciálu bychom rádi udělali tradici a pokračovali v ní i v dalších letech. Doufáme, že příští rok budeme moc splnit mnohem víc dětských přáníček.“ A skutečně! Zatímco v roce 2012 bylo vybráno 5 nemocných dětí, tentokrát jich bude 12. Připomeňme, že minulé Vánoce se pomyslné štěstí usmálo na Karolínku, která toužila po motýlí víle, Terezka doufala, že uvidí poprvé muzikál hraný živě a Josífek si moc přál nového kamaráda v podobě panáčka Piráta. Nelinka prozradila, že je velká parádnice a nejvíc ze všeho zbožňuje koně. Pátou obdarovanou byla Barborka, kterou rozveselila polohovací panenka Vendulka.

splněné dětské přání


Tento rok budou děti obdarovávány nikoli kupovanými dárky, ale pouze ručně vyráběnými panenkami od Splněného dětského přání. Ty budou zhotoveny přesně podle jejich přání a tužeb. Smyslem akce je nejen originalita a obdarování dětí, které do vínku nedostaly tolik zdraví, kolik by potřebovaly, ale i návrat k hodnotám. Jedna panenka vyrobená s láskou a nadšením umí malé raubíře kolikrát potěšit více, než všechny hračky nakoupené za jeden rok.

Tuto ideu sdílí i poradenská skupina APOGEO. Nápad a realizace Speciálního kola aneb Vánočního přání ji oslovila natolik, že se pro tento rok stala jejím sponzorem. Tisková mluvčí Klára Sierra prozradila: „Vzhledem k tomu, že působíme na českém trhu již 12 let, proto jsme organizátorům navrhli, aby Splněné dětské přání k obdarování vybralo 12 dětí.“ Tobiasovi, Kristýnce, Dorotce, Karolínce, Markétce a Veronice i dalším šesti usměvavým holčičkám a klukům se o Vánocích splní jejich sen. Od 2. prosince se každé pondělí dozvíte jména, osudy a přání tří dětí. Od ledna se pak můžete těšit na pravidelné příběhy, ve kterých bude každý představen podrobněji, a navíc se dozvíte, zda pod stromečkem opravdu bylo to, o čem nyní zatím jen sní.


Kdo je poradenská skupina APOGEO?
apogeo„Jsme ryze česká poradenská skupina APOGEO Group s hlavním sídlem v  Praze a pobočkou Nicosii. Řadíme se počtem svých klientů a rozsahem služeb mezi nejvýznamnější specialisty v oboru mezinárodního daňového plánování v České republice. Dále poskytujeme služby v oblastech daní, auditu, účetního a mzdového poradenství, outsourcingu mezd, znaleckých služeb a management consultingu. Nedílnou součástí skupiny APOGEO je společnost SMART Office & Companies, která je pod značkou SMART Companies, nejvyhledávanější v oblasti trustových služeb a ready-made společností na trhu v 30 zemích po celém světě, a SMART Office, přední poskytovatel sídel a služeb virtuálních kanceláří. Stabilní zázemí skupiny APOGEO přináší nezpochybnitelnou jistotou nejen pro své zaměstnance a obchodní partnery, ale díky širokému a vzájemně navazujícímu portfoliu služeb především pro své klienty,“ prozradila Klára Sierra závěrem.

 


Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto společností





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání