Přichází čas Vánoc. Čas určený k odpočinku a plnění dětských přáníček!

splněné dětské přáníHodně maminek v těchto dnech peče cukroví, zdobí slavnostně své domovy a domlouvají s Ježíškem letošní dárečky. Jsou ovšem i takové rodiny, které místo velkých příprav prožívají stres, protože na nákupy zkrátka peníze nemají. Splněné dětské přání rozzáří další dětská očka - tentokrát speciální vánoční akcí. Pečlivě jsme vybrali 5 dětí, zjistili, co by si přály od Ježíška a snažili se jim jejich sny vyplnit.


Naše první vybraná slečna se jmenuje Karolínka, kterou již znáte z našeho článku „Obdarovaná Karolínka svým chováním naprosto šokovala". Je jí 8 let, žije sama s maminkou a ta bohužel přišla nedávno o práci. Trpí onemocněním zvaným epilepsie, v současné době je naštěstí její stav klidový. Tato holčička velmi zaujala tím, že vysypala prasátko a za vlastní ušetřené korunky koupila ručně vyráběnou panenku od Splněného dětského přání pro jiné nemocné či handicapované dítě. Tu jsme potom věnovali nemocné holčičce. Víme o tom, že Kája moc toužila, aby jednoho dne mohla mít originální motýlí vílu. Její přání jsme vyplnili. Pod stromečkem najde nejen panenku, ale i omalovánky s motýlí vílou pro zábavu.
Dárek: Motýlí víla a omalovánky sponzorovalo Splněné dětské přání

Druhá slečna Terka oslaví nyní v prosinci své 15. narozeniny. Již delší dobu si přála vyrazit na výlet do Prahy, který by byl spojený s návštěvou nějakého muzikálu. Bohužel maminka je na její výchovu sama. I když se moc snažila přání dceři vyplnit, nebylo to vůbec reálné z důvodu omezených finančních možností, což je v jejich případě dlouhodobé. Pomůžeme splnit Terezčino přání! Pod stromečkem najde dárek v podobě lístků na muzikál Pomáda, který se hraje v Divadle Kalich a plyšového slona pro štěstí.
Dárek: Dva lístky na muzikál Pomáda, které ve spolupráci poskytlo Divadlo Kalich. Plyšového slona daruje Splněné dětské přání. Organizátoři zajistí rovněž úhradu cesty do Prahy mamince i dceři, aby to pro ně nebyla finanční přítěž a omezení.

Příběh třetí holčičky Nelinky jsme představili v článku „Každý uplynulý den může být pro Nelinku ten poslední“. Je vážně nemocná, ale má úžasnou maminku, která se o ni s velkou láskou stará. Také je s ní sama, a proto řeší každou vydanou korunu. Rozhodli jsme se potěšit i Nelinku. Pod stromečkem najde knížku o koních, ráda čte a navíc je to její oblíbené zvíře. Také o ní víme, že se věnuje tanci na vozíku a je velká parádnice. Určitě jí potěšíme krásnou sadou s fialovými korálky, které pro ni zhotovil náš partner Korálky Leontýnka. Na mazlení do postýlky posíláme malého méďu.
Dárek: Knížku a medvídka věnovalo Splněné dětské přání, šperky pro Nelinku zhotovil partner Korálky Leontýnka.

Další přání muselo být zhotoveno na speciální objednávku - Josífek má moc rád piráty. Onemocněl asi před rokem, když dostal první epileptický záchvat. Jeho rodiče z toho byli zpočátku ve velkém šoku. Mají ještě dceru Kačenku, která je zcela zdravá. V současné době se všichni snaží nemoc zvládnout tak, aby jejich syn byl co nejméně omezován a mohl žít běžný život dítěte. Musí být na sebe pouze více opatrný, aby si například dlouhým sledováním televize nevyvolal záchvat. Budeme se moc těšit na fotky, které nám rodiče od stromečku pošlou i vyjádření Josífka, jak se mu pirát líbil.
Dárek: Panáček Pirát vyrobený Splněným dětským přáním.

Poslední přání nám pomohla splnit paní Šárka, která poskytla finanční dar na vznik nány Vendulky pro nemocnou holčičku Barborku. Té bylo letos v říjnu 9 let. Do svých pěti to byla naprosto zdravá holčička, pak ale prodělala zástavu srdíčka. Následkem toho jí zůstalo těžké postižení mozku. Maminka nám o ní prozradila, že je to velká bojovnice a dělá jim radost každým svým úsměvem. Panenka je velká 80 centimetrů, je měkká, plněná vatelínem a velice vhodná pro postižené děti na polohování. Byla vybrána po dohodě s rodiči, aby Barunce vyhovovala a malá ji mohla mít i na spaní do postýlky.
Dárek: Panenka Vendulka vyrobená Splněným dětským přáním díky speciálnímu finančnímu daru paní Šárky dodaná společně s plyšovým pejskem.

Všechny dárečky jsme pečlivě zabalili do vánočního papíru a poslali dětem poštou. Maminky je už jen vloží pod stromeček a Ježíšek může dorazit. Po svátcích se s rodiči těchto pěti dětí spojíme a zeptáme se, jaké byly jejich letošní svátky. Z tohoto vánočního speciálu bychom rádi udělali tradici a pokračovali v ní i v dalších letech. Doufáme, že příští rok budeme moc splnit mnohem víc dětských přáníček.

Všem přejeme krásné a požehnané Vánoce. Nezapomeňte říci svým dětem, jak moc je milujete. Vždyť právě ony, i když jsou zdravé, či nemocné, jsou světlem dnů a hvězdou našich životů.

 





Text: Martina Šmejkalová
Foto: Splněné dětské přání





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání