Žluté lázně nabídnou i letos zábavný tábor pro děti

Žlutné lázněLetos se už pošesté uskuteční příměstský tábor pro děti pořádaný ve Žlutých lázních v Praze, který se těší velké oblibě. Minulý rok ho navštívilo okolo šesti set zájemců. Program začíná v pondělí 2. července a kromě tradiční zábavy v prostorách lázní na pravém břehu Vltavy a dětského koutku nabídne i řadu novinek. Prozradíme vám podrobnosti.


Dětské tábory Sluníčka se školkou mají na letošní prázdniny vypsáno devět turnusů v době od 2. července do 31. srpna s provozní dobou od 7 do 19 hodin. Libuše Pardubská, vedoucí tábora Sluníčka se školkou, nastínila: „Často jsme se setkávali s tím, že rodiče potřebují dát svoje dítě na hlídání už před osmou hodinou. Vycházíme jim proto vstříc a po individuální domluvě bude možné letos dítě přivést už v sedm hodin ráno.“

Žlutné lázněRodiče mohou přihlásit své ratolesti, které jsou ve věku 4 – 12 let. Pokud byste zvažovali, že tuto akci využijete, neváhejte dlouho, je kapacitně omezena – denně bude přijato pouze dvacet dětí. Záleží pak na každém individuálně, zda bude chtít tábor využít nárazově, pravidelně, na jeden den nebo třeba na týden v kuse. Malí návštěvníci oceňují, že si mohou přes den hrát, poznávat nové kamarády a večer se zase vrátí do prostředí útulného domova.

A jaká zábava letos bude? Program připravuje tým zkušených a proškolených pracovníků s pedagogickým vzděláním. „Letos se také poprvé podařilo domluvit s několika odbornými vychovateli – muži, takže jsme moc rádi, že děti budou mít ženské i mužské vzory a jejich výchova a vývoj se tím ještě lépe vyváží, stejně jako je tomu ve většině případů v jejich domácím prostředí,“ vysvětluje Libuše Pardubská.

Žlutné lázněNávštěvníci mohou využívat dětský koutek Žlutých lázní, který svým vybavením patří k největším v Praze. Je tu například brouzdaliště, pískoviště, prolézačky a kreativní dílna s vlastním loutkovým divadlem. „Díky nové klubovně s vlastním sociálním zařízením budeme mít letos s dětmi ještě víc místa i v době, kdy bude pršet. Připravený je také spací koutek pro menší táborníky, kteří jsou zvyklí si po obědě odpočinout,“ uzavírá Pardubská.

Novinkou je výuka hry na flétnu ve vybraných turnusech. Program nabídne také sportovní aktivity, vzdělávací, kulturní a výtvarné programy a výuku angličtiny. Každý týden se děti vypraví na výlet do zoologické zahrady nebo jezdeckého oddílu v Braníku, kde si mohou vyzkoušet jízdu na koni pod vedením odborného instruktora na hipoterapii.

Tábory Sluníčka jsou vhodné i pro děti se zdravotním omezením. Pečovatelé jsou schopni připravit jakékoli jídlo dle potřeby, jak pro diabetiky, tak například pro strávníky s bezlepkovou dietou. Areál je navíc bezbariérový, k dispozici je zdravotní sestra a speciální pedagog, kteří o děti po celý den pečují a usnadňují jím začlenění do kolektivu. Tábor zůstává ve stejné cenové relaci jako loni, rodiče za svou ratolest zaplatí pět set korun denně.

 

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Žluté lázně





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání