Dreft Fashion Week začal velkolepě

Dreft Fashion WeekJedna módní akce skončila a hned tu máme další. Tentokrát je to druhý ročník Dreft Fashion Weeku, který loni úspěšně začal v rámci Designbloku. Letos už samostatná akce začala v pondělí 17.  září tiskovou konferencí s Alexandre Herchcovitchem, následnou přednáškou a večerní přehlídkou jeho kolekce pro jaro/léto 2012/2013, kterou měli možnost vidět zatím jen na Fashion Weeku v New Yorku.


Tisková konference na půdě Vysoké školy umělecko-průmyslové začala velmi hlučně v momentě, kdy se jedné z účastnic podařilo rozbít vázu, která v posluchárně stála. Iva Vavřínová, jakožto moderátorka, situaci duchapřítomně zachránila a střepy obrátila ku prospěchu úspěšného startu Dreftu.

Po oficiálním představení hostů, mezi kterými nechyběla Barbara Nesvadbová, šéfredaktorka časopisu Harper‘ s Bazaar, tváře akce, modelka Kateřina Sokolová a stylistka Klára Klempířová, zástupci sponzorských značek, organizátorky Karolína Bosáková a Barbora Bergová a hlavně vzácný host, brazilský návrhář Alexandre Herchcovitch, už vše pokračovalo tak, jak má.

Každý z přítomných dostal prostor se vyjádřit a dozvěděli jsme se například, že tisková zpráva byla přeložena do devíti jazyků a rozeslána do sedmadvaceti zemí, nebo že vítězka soutěže mladých talentů Dreft Black Card Jindra Jansová, která svou kolekci představí v pátek 21. září v 17 hodin, vyhrála mimo jiné i šedesáti tisícový grant na tvorbu.

Dreft Fashion Week„Baví mě myšlenka podporovat mladé návrháře,“ odpověděla Barbara Nesvadbová na otázku, proč si HB vybral na podporu zrovna Dreft Fashion Week, zároveň ale dodala, že kolekce Jindy Jansové není její nejoblíbenější, že i kolekce ostatní finalistů Dreft Black Card stojí za to.

Pak už ale dostala slovo hlavní hvězda pondělního dne - Alexandre Herchcovitch. Na otázku, proč si vybral pro svou druhou prezentaci právě Prahu, odpověděl: „Praha je v mé zemi velmi známá a jsem rád, že mám možnost se sem podívat. Je to příležitost i pro mě, abych dodal podporu mladým návrhářům. Tato iniciativa, která je tu poměrně mladá, má svou váhu. Také jsme tak začínali a teď u nás má Fashion Week už osmnáct let svou tradici.“

 

Po tiskové konferenci se konala přednáška s tímto talentovaným návrhářem, té jsme se ale bohužel nezúčastnili. Naprosto jsme si to však vynahradili během jeho večerní přehlídky, která se konala v exkluzivní pražské Rezidenci Primátora. Díky jedinečnému prostředí i faktu, že přehlídka byla pouze pro pozvané, dostala celá akce nádech naprosté výjimečnosti. Kolem dokola krásní lidé, zajímavé outfity a úžasná atmosféra.  

Alexandre Herchcovitch představil hravou kolekci plnou divokých vzorů a pestrých barev z naprosto jemných, přesto pevných materiálů. Dominovaly overaly s velkými kapsami a zajímavými detaily jako barevné vzory, límečky, nebo zapínání. Modely doplňovaly obrovské barevné buřinky, šátky, ale také roztomilá psaníčka se smajlíky. Hlavním motivem byla kostka. Celá kolekce byla absolutně hravá, přesto zajímavá a skvěle propracovaná. Po přehlídce jsme ještě chvíli zůstali, zpracovávali zážitky a oddávali se atmosféře.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání