Dreft Fashion Week sází na kvalitu

Dreft Fashion WeekJedna módní akce střídá druhou. Po úspěšném Prague Fashion Weekendu totiž v pondělí odstartoval Dreft Fashion Week. Během pražského týdne módy proběhne řada přehlídek i workshopů. Zatím za sebou máme jeden den, v rámci něhož předvedl svou kolekci Alexandre Herchcovitch. A co nás ještě čeká?


Od pondělí 17. září můžeme pokračovat v módním maratonu přehlídek. Nejde však o snahu organizátorů doslova nacpat program promenádami oblečení od rána do večera. Naopak! Je sestaven tak, aby každá jednotlivá přehlídka či přednáška vynikla.

Během prvního dne byla veřejnosti přístupná přednáška brazilského návrháře Alexandrea Herchcovitche v prostorách Vysoké školy uměleckoprůmyslové na Praze 1. Tento talentovaný umělec také večer v Rezidenci primátora hl. města Prahy představil svou novou kolekci jaro/léto 2013. Před českým publikem si měli možnost prohlédnout modely pouze návštěvníci newyorského Fashion Weeku.

Dreft Fashion WeekDruhým velkým trumfem pořadatelů je argentinská super modelka Valeria Mazza, která se objevila například na obálce Sports Illustrated. Ta vystoupí v pátek 21. 9. ve stanu na Alšově nábřeží. A modelkou seznam velkých jmen zdaleka nekončí. V programu najdete přehlídku Stefanel, Marella nebo Ivany Mentlové.

Dreft Fashion Week probíhá hned na několika místech najednou. Přehlídky pro veřejnost jsou pořádány ve stanu na Alšově nábřeží, kde je k dispozici 350 míst a vstupenky jsou v předprodeji za symbolických 80 Kč. Dalším místem k zastavení je Salmovský palác na Pražském hradě. Zde jsou naplánovány ve středu a čtvrtek výstavy fotografií Pavla Havlíčka a přehlídka Simple Concept Store – Christian Louboutin, dovnitř se dá dostat ale pouze na pozvánky.

Zajímavým projektem Dreftu je „Srdeční záležitost,“ který spočívá ve spojení 8 předních českých jmen módního světa, najdeme mezi nimi Beátu Rajskou, Denisu Novou, Kláru Nademlýnskou, Pavla Ivančice a další, pro dobročinnost. Všichni tito designéři navrhli exkluzivně k příležitosti rudé šaty a chystají se je vydražit 18. 9. ve prospěch pražského IKEMU.

Mladí talenti dostali příležitost předvést svůj um v soutěži Dreft Black Card, kde jedinou podmínkou byl věk do třiceti let. Vítěznou tvorbu si můžete vychutnat v pátek.

Nezbývá než popřát letošnímu Dreftu, aby mu přálo štěstí alespoň tolik jako loni, kdy zájem diváků přilákala Petra Němcová a Jeremy Scott. Pro letošní rok se tvářemi staly tři nádherné dámy – Kateřina Sokolová, Olga Menzelová a stylistka Klára Klempířová. Celý program a bližší informace jsou k dispozici na www.dreftfashionweek.cz.

 


Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání