Muž roku: Komu padne do oka slovenský finalista Peter Poruban?

Muž rokuPředposlední finalista, kterého vám představíme v rámci letošní soutěže Muž roku 2012 je čtyřiadvacetiletý Peter Poruban z Dubnice na Váhom. Zástupce Slovenska hýřil během našeho rozhovoru vtipem od začátku až do konce. Prozradíme vám o něm, zda se drží zdravého jídelníčku, jestli si účastí v soutěži zvyšuje své sebevědomí a co si rád obléká.


Přihlásil jste se do soutěže sám, nebo vás zaregistroval někdo jiný. Pokud jste se přihlásil sám, jakou jste měl motivaci?
„Sám, protože chci mít svobodu v dnešním obchodním systému společnosti a chci se zajímat o věci, které jsou blízké mému srdíčku. I když si myslím, že to není jen o kráse, že krása není důležitá, je to určitě plus. Ale také se mi líbí myšlenka, že výtěžek ze soutěže jde na dobrou věc, protože každý dobrý čin se počítá. Kdyby všichni udělali nějakou maličkost každý den, nebyla by potřeba velkých činů, které jsou většinou utopické.

Muž rokuMyslíte si, že vám soutěž zvýší sebevědomí, nebo jste s tím nikdy neměl problém?
„Měl jsem a mám problémy, vlastně kdo je nemá? S egem bojujeme celý život. Jeden známý mi řekl, že si tím zvětším sebevědomí, což si myslím, že je dobré, mít zdravé sebevědomí. Uvědomil jsem si, že za deset let se tomu všemu zasmějeme a budu to brát jako zkušenost, kterou jsem měl tehdy zapotřebí.“

Ženy se rády dívají na krásná mužská těla, jak si svoji postavu udržujete vy?
„Fotbal, plavání, sem tam fitko, hlavně poslední měsíc pravidelně! A zdravá strava, hlavně nevařená jako ovoce, zelenina a klíčky. Každý dobrý sportovec ví, že základ je 80 % v jídelníčku, kterému se tělo a mysl dokáže přizpůsobit, čímž ale nevyvracím, že dobrého těla je možno dosáhnout jen tím, ale je to všechno o přizpůsobivosti. Doufám, že lidi nebudou koukat na objem a vypracovanost těla, ale i na zdraví a vitalitu, protože vitariáni dokazují, že dosahují lepších výkonů s menším objemem těla, který není na úkor síly a vitality.“

V současné době se klade velký důraz na zdravou výživu, držíte se tohoto životního stylu také, nebo si rád dáte třeba knedlo-vepřo-zelo?
„Teď se budete smát, ale jsem jeden z těch pošahaných veganů, dokonce vitariánů (hihi, haha, z toho budou jen problémy), ale je super vědět, že se na této stravě cítím lépe a vyléčil jsem se z těžkých chorob. Také je skvělé být rebel společnosti, který možná posouvá lidstvo do dalšího vývoje. Hlavně je dobré nemít strach z dnešních pravidel systému, už jen toto jsem svým jídelním rebelstvím prolomil několikrát. Například proteinový mýtus, nutriční doporučení atd. Čímž poukazuji na důležitost stravy kvůli zdraví, vitalitě a výjimečně se přidávám k davu, který poukazuje na problematiku přicházejícího vlivu potravinářského kodexu, který ovlivní legislativu potravin v dost zlém smyslu. Nicméně nejsem radikální a dokážu se přizpůsobit silou mysli, která mě navede na skromné požívání neoptimálních potravin pro tělo, pokud je třeba.“

Jaký styl oblečení preferujete, máte uvolněnou sportovní módu, nebo raději chodíte ve společenském oděvu?
„Jak kdy, ale nejraději bych chodil nahý. Haha provokace – naturalista alias nudista.“

Potkal jste už svou životní lásku, nebo na ni teprve čekáte?
„To vychází z toho, že životní láska přichází s osudem, ale je závislá i na výběru, jako např. u psa a jeho pána. Když se pes ztratí, a když si ho adoptuje další dobrý pán, pes je věrný a bezpodmínečně miluje i nového pána. Jen my lidé to neděláme pro potravu. Našel jsem, alespoň doufám.“

Muž rokuPokud byste se přihlásil do soutěže, kde byste si mohl sám určit svou výhru, ať už by šlo o nějakou drobnost, nebo něco luxusního, co byste si přál?
„Světový mír... Miss World!“

Jaký je váš vztah ke kultuře – chodíte do divadla, kina, na společenské akce, nebo dáte raději přednost televizi či třeba sportu?
„Dělám rád všechno, pokud je na to nálada. Nejsem vybíravý a umím se zabavit všelijak.“

Čím jste se chtěl stát, když jste byl malý?
„Chtěl jsem být fotbalistou a vždy jsem se chtěl stát dobrým (lepším) člověkem a samozřejmě upřímně šťastným člověkem.“

Až tato soutěž skončí, půjde váš život zase dál jako doposud, nebo už máte nějaké plány a sny, které chcete realizovat?
„To záleží na tom, zda budu poslední nebo první. Ale život nikdy není stejný, ať už se soutěží nebo bez ní.“

 






Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto organizátora





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání