Opět se volila nejkrásnější dívka Česka!

Česká Miss 2012Tradiční součástí příchodu jara se stala i volba královny krásy. Pod drobnohledem odborné poroty letos v Hudebním divadle Karlín soutěžilo o titul čtrnáct krásných dívek z celé České republiky. A ačkoliv se zdálo, že slavnostní gala večer, který proběhl 31. března, bude trvat věčnost, Miss pro rok 2012 jsme se přece jen dočkali.


Slavnostní vyhlášení nové královny krásy je každoročně očekáváno s velkou pompou. Organizátoři v průběhu roku tahají z rukávu jedno eso za druhým a exkluzivní gala večer se snaží doladit do nejmenšího detailu. Bohužel čím déle soutěž Česká Miss trvá, tím více práce dá zaujmout diváka jak v hledišti, tak u televizní obrazovky.

Program začal vystoupením Karla Gotta, při kterém se na pódiu také ukázalo všech čtrnáct finalistek v celé své kráse a v pestrých koktejlkách. Bohužel se mladinké soutěžící opět nevyhnuly rádoby svůdnému kroucení, a to ani v případě těch s menším smyslem pro pohyb. Zahájení tak spíše než soutěž krásy připomínalo vystoupení v nějakém estrádním pořadu.

Česká Miss 2012Kromě soutěžících byla napjatě očekávána i moderátorská dvojice Gábina Partyšová a Jaro Slávik. Mě osobně celý večer nudili. Přenosu nedodali potřebný drive a komolili slova i jména. Jen málokdo se smál laciným vtípkům Jara, jenž se se svou kolegyní, která mu každou chvíli skákala do řeči, a jejímž nejpoužívanějším slovem se stalo ano, vůbec nedoplňoval. A ať už z nervozity či arogance, Slávik po celý večer nevyndal ruce z kapes.

Možná právě kvůli moderátorské dvojici se letos dívky publiku představovaly samy a všichni tak konečně dostali možnost důkladně si prohlédnout finálovou čtrnáctku. Ano, jistěže jsme všichni schopní projít se v Praze po Příkopech a vybrat tucet hezčích holek, nicméně krásu soutěžícím dívkám rozhodně upřít nešlo. Bohužel byly tak nějak na jedno brdo a jen málo z nich si během večera nedopomáhalo sladkými cukrbliky a afektovaným kroucením se na podiu.

Slavnostní vyhlášení by se samozřejmě neobešlo ani bez hudebního zpestření programu. To letos obstaraly kapely Mandrage a Chinaski a vzhledem k tomu, kde večer probíhal, se v úryvku z muzikálu Vražda za oponou předvedl ansábl divadla Karlín i duo Dae Men v ukázce z připravovaného představení Lidoskop.

Česká Miss 2012Jak už bylo zmíněno, večer nepatřil jen dívkám, ale i slavným jménům, přitahujícím divákovu pozornost. Předsedkyní poroty se letos stala tuniská herečka Claudia Cardinale, po jejím boku usedla například Eliška Balzerová, Martin Dejdar, Roman Šebrle a samozřejmě také ředitelka soutěže, krásná Michaela Maláčová.

Ti všichni během večera hodnotili finálovou čtrnáctku krásek, jež tradičně předvedly svá ladná těla v promenádě v plavkách, smysl pro dobrodružství a zábavu během zážitků, které absolvovaly při soustředění v Thajsku, mezi nimiž nechyběl ani dobrodružný trekkingový výlet, lov ryb, oprava oblečení či zpěv karaoke, i duchapřítomnost u otázek od moderátorské dvojice. Ty letos nebyly tak záludné, a ač se i tak některé dívky nejspíš neprojevily v tom nejlepším světle, nebylo nutné si každou chvíli ťukat na čelo a protáčet panenky.

 

 


Zatímco promenádu v plavkách ještě absolvovaly všechny finalistky, pokochat se zážitky ze soustředění byla možnost už jen u poloviny dívek. V průběhu večera totiž sedm z nich bylo vyřazeno a sedm jich pokračovalo dále. Počet soutěžících se eliminoval ještě jednou, a to po přehlídce exkluzivního spodního prádla La Perla, která se nesla v duchu muzikálu Chicago a při níž dívky konečně trochu nadzvedly diváky ze sedadel, a po závěrečné přehlídce ve večerních róbách.

Česká Miss 2012Atmosféra závěrečné přehlídky bývá jiná, exkluzivnější, než celý večer. Ani letos tomu nebylo jinak, nádherné luxusní šaty, dokonalá hudba i světla a mírné napjetí. Impozantnost celého okamžiku ovšem mařila děvčata, která ukázala, jak dlouhou cestu ještě musí ujít, než budou samy sebe moci hrdě reprezentovat v tak jedinečných modelech.

Ale pak už přišel ten velký okamžik. Udělování titulů pro nejkrásnější dívky roku 2012. Opět se nevolila jen Česká Miss, ale i Miss Earth, Miss World, a Miss posluchačů, kterou byla téměř na samém začátku jmenována okatá brunetka Veronika Hladíková.

Miss Earth, kterou vyhlašovala paní Libuše Šmuclerová, se stala soutěžící číslo 8 Tereza Fajksová. Miss World, jež bude Českou republiku reprezentovat na celosvětovém finále v Číně, byla vyhlášena jediná blondýnka ve finálové pětici Linda Bartošová.

Česká Miss 2012Vyhlášení České Miss 2012 se ujala předsedkyně poroty Claudia Cardinale. I když mě nepřestane zarážet, proč české soutěže vyhlašují cizinci, naprosto mi vyrazila dech angličtina Jaro Slávika. Kdyby si trapný rozhovor odpustil, udělal by mnohem líp. Vzhledem k tomu, že světová herečka měla problém s přečtením jména, postrádalo vyhlášení, které probíhalo jen mezi dvěma nejlepšími dívkami, jakékoliv drama. Českou Miss 2012 se stala přirozeně krásná Tereza Chlebovská, která celý večer soutěžila s číslem čtrnáct.

Ceremonie se obešla téměř bez slz a vítězka vypadala, že nemůže uvěřit, že právě ona je tou, která se může pyšnit titulem nejkrásnější dívky České republiky. A myslím, že nebudu sama, když řeknu, že jsem nemohla uvěřit, že je finále u konce. Celý přenos se letos nějak moc protáhnul a ani disciplíny, ani moderátoři či kapely, které v rámci večera vystoupily, ho nedokázaly pozvednout. To je škoda. Nepatřím k zarputilým odpůrcům, nesnažím se podobné soutěže za každou cenu kritizovat, ale letošní Miss se prostě nepovedla.


Text: Tereza Netoličková
Foto: Česká Miss





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání