Rozezpívá Nohavica pražskou koncertní halu?

jaromír nohavicaJaromír Nohavica poprvé v pražské O2 areně a jako první český interpret rovnou  ve dvou koncertech! Legenda českého folku zvolila pro své první vystoupení v nejmodernější tuzemské hale velmi netradiční přístup. Nejprve se představí s Janáčkovou filharmonií Ostrava a následující den ho pak diváci zažijí tak, jak ho dobře znají - s kytarou a heligonkou.


Na koncert s  Janáčkovou filharmonií Ostrava pod vedením Marko Ivanoviče se v pražské O2 areně můžou fanoušci těšit 23. října od 20:00. Plocha areny bude pro tento mimořádný zážitek připravena k sezení. Barevná aranžmá Marko Ivanoviče a Ondřeje Brzobohatého dávají známým písním Jaromíra Nohavici nový rozměr a posouvají je až někam na hranici filmové hudby. Netradiční spojení zdánlivě neslučitelných žánrů ještě více umocňuje poetiku Nohavicových textů a přináší divákům velmi silný zážitek. Spojení s Janáčkovou filharmonií si ostatně Jaromír Nohavica vyzkoušel loni v ostravském Gongu za nadšeného aplausu publika.

O den později, tedy 24. října rovněž od 20:00, vystoupí Jarek Nohavica se svým sólovým, více než dvouhodinovým koncertním programem. Na pódiu jej doprovodí vynikající polský akordeonista a klavírista Robert Kuśmierski. Plocha O2 areny bude tentokrát otevřená pro fanoušky na stání. Jarek Nohavica uvede většinu svých nejznámějších písní ze svého třicetiletého koncertního vystupování a publikum neochudí  ani o nové písně z nejprodávanějšího alba loňského roku „Tak mě tu máš".

 

jaromír nohavica


Jarek Nohavica patří bezesporu mezi legendy našeho folku a mnohé jeho písničky takřka zlidověly. Jako první z českých písničkářů se stal na konci loňského roku nositelem ceny Premio Tenco, která je každoročně již několik desítek let udělována v rámci Festivalu autorských písní v italském San Remu. Zařadil se tak mezi interprety zvučných jmen jako Jacques Brel, Donovan, Nick Cave, Bulat Okudžava nebo Leonard Cohen, kteří toto významné ocenění získali v minulosti. Jeho alba jsou dlouhodobě nejprodávanější na tuzemském trhu.


Text: Livna
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání