Avantgarda, provokace a sexuální napětí - IAMX se vrací

iamxNeuběhly ani dva roky a do Prahy znovu zavítá oblíbená partička Chrise Cornera IAMX. Na exkluzivním dubnovém koncertu v klubu Roxy představí extravagantní kapela v rámci Animal Impulses Tour 2013 nové, v pořadí už páté, album „The Unified Field". Fanoušci ale nebudou ochuzeni ani o staré pecky, které pro turné získaly zcela nový zvukový kabát.


Britští IAMX se u českého publika těší opravdu obrovské oblibě. Naposledy tu koncertovali v květnu 2011 ve smíchovské MeetFactory. Nyní se vrací po necelých dvou letech, aby představili novou desku a rozpoutali nestoudnou a nekončící party, a to už 4. dubna v pražském Roxy.

Bouřlivými koncerty proslulá, dekadentní, provokativní, někdy podle fanoušků až psychedelická a hlavně osobitá, taková je kapela IAMX a takovou show opět přiváží i k nám. Tentokrát i s novým albem, z něhož jsou už venku dva singly - „The Unified Field" a „I Come With Knives". Ty nesou prvky typické právě pro tvorbu IAMX, přesto je tu i nádech něčeho nového a pro kapelu zcela netypického. Dle Cornera chce deska „akceptovat lidské bytí v celé jeho podstatě, naučit se ho milovat a odhalit nekonečné frustrace a rozpory, které přináší.“

iamx


Zásadní je především to, že Chris Corner písně neskládal sám, jak tomu bylo u předchozích desek. Ke spolupráci si přizval například Jima Abbise, jenž spolupracuje mimo jiné s Adele nebo Arctic Monkeys. Těšit se opět můžeme na neuvěřitelné křížení žánrů, které v sobě nese nezaměnitelný rukopis kapely IAMX a díky němuž je mezi všemi jednoznačně poznáte a samozřejmě na neuvěřitelný náboj, který má jak jejich hudba, tak především jejich koncerty.

A právě onen náboj si můžete užít už 4. dubna v pražském klubu Roxy, kde IAMX představí nejen songy z alba „The Unified Field", ale také ty staré ve zcela novém zvukovém i vizuálním provedení. Koncert startuje v 19 hodin a lístky můžete pořídit v sítích Ticketpro. Jejich cena je 678 Kč.


 



Text: Tereza Netoličková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání