Skupina Legendy se vrací ovládla Hard Rock Cafe

Legendy se vracíTo, že řetězec Hard Rock Cafe patří hudebním legendám, není novinkou. V pondělí 19. listopadu ale nebyly v hlavní roli kostýmy a kytary světových muzikantů. Pražský klub patřil jiným legendám - konkrétně členům skupiny Legendy se vrací, zpěvačce Markétě Konvičkové a Danielu Mrózkovi. A v neposlední řadě projektu pro handicapované a nemocné děti, který nese název Splněné dětské přání.


Atmosféru, kterou nemá snad žádný jiný pražský klub, se rozhodli využít členové kapely Legendy se vrací s frontmanem Petrem Šiškou a uspořádat v Hard Rock Cafe koncert. Jako obvykle v rámci aktuálního turné Konec světa vystoupila i Markéta Konvičková a Daniel Mrózek.

Legendy se vracíBěhem vystoupení zazněly hity světových Pink Floyd „The Wall“ nebo The Beatles „Here Comes The Sun“ v akustickém podání. Hudba Petra Šišky, Adonise Civopulose, Libora Pyška a Romana Izaiáše nakazila diváky natolik, že v polovině koncertu už lidé tančili nebo se alespoň kývali do rytmu. Z muzikantů čišela neuvěřitelná dávka energie a dobrá nálada. Potvrdili tak pověst nejžádanější párty kapely v Česku.

Krásná zpěvačka Markéta Konvičková se vydala na Konec světa tour 2012 společně s drsnými rockery. Aby podtrhla kontrast, vybrala si Markéta vyzývavý černomodrý kostým. Kromě svých písní z alb „Na šňůře perel“ a „Kafe, bar a nikotin“ zazpívala také přejaté písně. Jednou z nich byl hit od britské zpěvačky Jesee J s názvem „Domino“.

Legendy se vracíNa pódium během večera vystoupaly také organizátorky projektu Splněné dětské přání Kristýna Šmejkalová a Martina Šmejkalová. Dámy přinesly na zakázku vyráběné panenky, které jsou zhotoveny podle vzhledu členů kapely a Markéty Konvičkové. CD a desky účinkujících byly celý večer k prodeji na několika místech po celém Hard Rock Cafe. Koupí panenky lidé projekt podpořili, aby mohla být realizována další kola, během nichž bude splněno kulturní přání vybranému postiženému či nemocnému dítěti.

Začínající zpěvák Daniel Mrózek se proslavil v televizní soutěži Hlas ČeskoSlovenska. I po konci soutěže na sobě dál pracuje a přijal nabídku Legend zazpívat si na jejich turné. Vystoupil na pondělním koncertu, kde prezentoval své singly i píseň Davida Kollera „Chci zas v tobě spát“. Tou si získal celé Hard Rock Cafe.

Mezi diváky se objevila i celá řada známých tváří, které si přišly poslechnout covery slavných písní a podpořit dobrou věc. Spojení projektu Splněné dětské přání pro nemocné a hendikepované děti a dobré zábavy se tak nadmíru vydařilo.

 






Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Tomáš Kubák





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání