Pražský výběr vyrazí na turné už 9. listopadu

Pražský výběrŠestileté čekání na návrat legendární rockové kapely na pódia končí! První koncert v rámci turné Pražský výběr 2012 se odehraje v pražské TIPSPORT ARENĚ v pátek 9. listopadu. Skalní fanoušci si slibují nezapomenutelnou atmosféru. Prozradíme vám podrobnosti.


Po intenzivním zkoušení jsou na řadě generálky a finální doladění dramaturgie více než dvouhodinové show. „Všichni v kapele jsme pozitivně naladěni, těšíme se na koncerty a na diváky. Souvisí s tím ale i určitá míra odpovědnosti a pokory, protože například pražský koncert je až na pár posledních desítek míst vyprodaný. Budeme se snažit dostat z nás všech to nejlepší...,“ slibuje Michael Kocáb.

Po Praze budou následovat koncerty v Ostravě, Brně a Pardubicích. Jak příznivci Pražského výběru už dobře vědí, nebude chybět nikdo z původní sestavy z dob největší slávy. Zpěváka a klávesistu Michaela Kocába, kytaristu Michala Pavlíčka a baskytaristu Viléma Čoka budou jistit hned dva bubeníci – Klaudius Kryšpín a Jiří Hrubeš. Podle nejnovějších zákulisních informací by se koncertů coby hosté měli zúčastnit Jiří Tomek a s největší pravděpodobností také Ondřej Soukup, jedni z prvních členů Pražského výběru. A to zdaleka nebude jediné příjemné překvapení!

Pražský výběr


Návštěvníci koncertů uslyší všechny písničky z kultovního alba Straka v hrsti a druhé desky Výběr (která ovšem, díky zákazu debutové Straky v hrsti, vyšla jako první) ve stejném pořadí a aranžích jako na deskách. Některé skladby, jako například „Bangabasava" nebo „Nádraží", přitom zazní v live provedení vůbec poprvé. Bubeníci Jiří Hrubeš a Klaudius Kryšpín se budou na pódiu střídat, ale zahrají i společně. Skupina má v zásobě několik exkluzivních přídavků, ale i legendární hity, které nepocházejí ze dvou výše zmíněných alb, třeba „Olda je přítel můj", „Komu se nelení, tomu se ženění" a další.

Turné Pražský výběr 2012 slibuje nejen mimořádný hudební, ale i vizuální zážitek. Součástí 26 metrů široké scény je molo zabíhající mezi diváky, a především výkonná špičková zvuková aparatura a rozsáhlý světelný park. Připravena je řada speciálních efektů a překvapení, z nichž některé vymysleli přímo členové Pražského výběru.

Vstupenky na turné jsou v prodeji v síti Ticket Art www.ticket-art.cz, na portále Ticketportal www.ticketportal.cz a  v prodejnách sítě Bontonland www.bontonland.cz v cenách od 390 do 590 Kč.


TERMÍNY KONCERTŮ:

  • 09. 11. - Praha, TIPSPORT ARENA
  • 13. 11. - Ostrava, hala SAREZA
  • 21. 11. - Brno, KAJOT ARENA
  • 24. 11. - Pardubice, ČEZ ARÉNA

 


Zdroj: 2media
Foto: Oficiální foto skupiny





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání