Hudební novinky z ciziny i z filmového plátna

Pořád se něco děje! Interpreti připravují turné, nové desky či jiné aktivity, aby potěšili své posluchače. Fanouškům Jamese Bonda není zajisté nutné připomínat, že agent 007 oslaví letos 50. výročí. Při této příležitosti byla připravena speciální kolekce nejlepších písní ze všech dosavadních filmů. Ze zahraničních umělců o sobě dává aktuálně vědět skupina Massive Attack a zpěvačka Kylie Minogue.


James Bond má na krku životní jubileum

James BondNejslavnější filmový agent letos slaví padesátiny. U příležitosti kulatého výročí vychází kolekce všech ústředních písní z dosavadních dvaadvaceti filmů s Jamesem Bondem. Album nazvané „Best Of Bond… James Bond“ najdete na prodejních pultech ve formátech CD, 2CD i digitálně od 8. 10. 2012. Příznivci Bonda si konec roku náležitě užijí. Do kinosálů míří třiadvacáté filmové zpracování – snímek „Skyfall“ bude mít v České republice premiéru 26. října. Už nyní se návštěvníci mohou pokochat první bondovkou „Dr. No“, která je se zpožděním padesáti let v českých kinech uváděna vůbec poprvé. Film si odbyl světovou premiéru v Londýně 5. října 1962. A právě pátek 5. 10. byl letos slavnostně vyhlášen Dnem Jamese Bonda!

Hudba je velmi důležitou součástí každé bondovky a zájem o natočení ústřední melodie k novému Bondovi je mezi interprety enormní. Z mnoha písní, které byly nahrány speciálně pro film s agentem 007, se stal světový hit. Nehledě na to, že dostat se na seznam, kde figurují Madonna, Tina Turner, Paul McCartney, Shirley Bassey nebo Duran Duran, je rovněž značně prestižní. Deska „Best Of Bond… James Bond“ nabízí všech dvaadvacet písní, které byly doposud pro Bonda natočeny, plus ústřední znělku Johna Barryho z „On Her Majesty’s Secret Service”. Rozšířené vydání s podtitulem „50 Years - 50 Tracks“ navíc obsahuje další výrazné skladby z jednotlivých dílů série.

Massive Attack servírují fanouškům Blue Lines
Massive AttackSkupina Massive Attack vydá v reedici přelomové album „Blue Lines“. Deska, která zásadně ovlivnila hudební dění v devadesátých letech, vyjde zremasterovaná a přemíchaná 19. 11. 2012. Massive Attack se výrazně zapsali do historie populární hudby hned v roce 1991, kdy debutovali cédéčkem „Blue Lines“. Natočili nadčasové album, na kterém nabídli unikátní kombinaci nesourodých vlivů a žánrů, jako hip hop, soul, punk, dub, reggae nebo electro, a dokázali okouzlit posluchače napříč různými hudebními styly.

Na nahrávku dodnes přísahají a odkazují se na ni muzikanti nejen z alternativní elektronické scény. Deska „Blue Lines“ je považována za jedno z nejdůležitějších britských alb všech dob. Verze pro rok 2012 vyjde v několika formátech – na klasickém CD, digitálně a také v limitovaném Deluxe Boxu, který bude kromě CD obsahovat ještě DVD s audio záznamy ve vysokém rozlišení, dále dva 180gramové vinyly a originální promo plakát Blue Lines.

Zpěvačka Kylie Minogue je v plné síle
Kylie MinogueKylie Minogue připravila akustické album „The Abbey Road Sessions“. Deska vyjde 29. 10. 2012 a už nyní si lze poslechnout první ukázky! Kylie letos slaví 25 let od chvíle, kdy se singlem „The Locomotion“ vstoupila na hudební scénu. Výročí připomíná kampaň K25, v  rámci níž zpěvačka chystá svým příznivcům různá překvapení - zveřejňuje nevydané verze svých písní, točí nové singly, nabízí speciální upomínkové předměty. Součástí oslav je též vydání akustické desky „The Abbey Road Sessions“.

Novou desku navíc propaguje také píseň „Flower“, kterou zpěvačka nedávno nabídla jako singl. Na otázku, jak mohou starší disko hity i novější písně australské popové divy znít, když je natočí živá kapela a velký orchestr, je jediná odpověď: skvěle! Teleportace se podle britských médií dokonale podařila, Kylie prý nikdy nezněla tak dobře jako nyní.

 

 

 


 



Zdroj: Libor Lisý
Foto: EMI





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání