Pepa Vojtek vymění skupinu Kabát za dámské trio

InflagrantiFanoušci oblíbené tuzemské skupiny nemusí mít žádné obavy, jejich frontman se je rozhodně nechystá opustit. Přijal však spolupráci s elektrickým smyčcovým triem známým jako Inflagranti. Dámy vyrazí s koncem podzimu na své první vánoční turné. Po boku křehkých a svůdných muzikantek vystoupí jako host rocker Pepa Vojtek. Inflagranti, které se snaží bořit hranice mezi hudebními žánry, tak přichází s další nečekanou novinkou.


Trojčlenné uskupení působí na české scéně více jak 8 let. Za tu dobu se dámy objevily na nejrůznějších společenských akcích, festivalech či samostatných koncertech. Interpretují známé melodie z oblasti klasické hudby, rocku i popu v podání dvou houslí a violoncella.

Inflagranti„Přizvat Pepu jako hosta na naše vánoční turné byl můj nápad,“ svěřila se Markéta Muzikářová, která působí jako umělecká vedoucí skupiny Inflagranti. „Předně se mi moc líbí jeho zpěv a celkový projev. Kabát je moje oblíbená kapela, kterou poslouchám léta, z padesáti procent za to může Pepův zpěv. Pak jsem ho viděla zpívat i v muzikálu a zaujalo mě, jak široký má rejstřík a dokáže skvěle zazpívat cokoli. A tak mě napadlo, že bychom to spojení se smyčci mohli zkusit. Navíc je to v soukromí super člověk, vtipný a s energií a takové spojení mám vždycky ráda – když společná práce přinese nějaké obohacení, nové nápady a novou energii,“ prozradila o svém vnuknutí Muzikářová.

Pepa Vojtek má ze spolupráce stejnou radost: „Opět zvítězila moje touha poznávat něco nového. Chtěl jsem prostě zažít tour v tak neobvyklém hudebním složení. Hodně rockových kapel používá ke svým produkcím symfonické orchestry, ale to už je dneska nezajímavé spojení. Tady ovšem vznikl nápad předělat i rockovější písničky jen pro smyčcové trio, myslím si, že to bude hodně zajímavé.“

Aktuálně jsou na programu následující koncerty:
17. 11. Uhlířské Janovice
21. 11. Třebíč
22. 11. Ostrava
27. 11. Praha (Divadlo Broadway)
28. 11. Jablonec nad Nisou (Městské divadlo)
29. 11. Písek
03. 12. Hradec Králové (Filharmonie HK)
08. 12. Brno (KC Semilasso)
09. 12. Most (Městské divadlo)

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání