Inflagranti představí smyčce na turné s Pepou Vojtkem

InflagrantiPo osmi letech existence plánuje elektronické smyčcové trio Inflagranti své první vánoční turné. A na pomoc si přizvalo frontmana skupiny Kabát Pepu Vojtka. Křehké dámy s drsným rockerem na jednom pódiu si budete moci užít již během listopadu a prosince tohoto roku. A bude se na co těšit!


Spojení rockové skupiny a symfonického orchestru už známe třeba z projektu Lucie v opeře i dalších. V zimě však budete moci jít na koncert, kde vystoupí frontman skupiny Kabát Pepa Vojtek po boku tří křehkých dam. Řeč je o vánočním turné elektrického smyčcového tria Inflagranti.

Proč si vybraly zrovna Pepu Vojtka, zdůvodňuje houslistka Markéta Muzikářová: „Předně se mi moc líbí jeho zpěv a celkový projev. Kabát je moje oblíbená kapela, kterou poslouchám léta, z padesáti procent za to může Pepův zpěv. Pak jsem ho viděla zpívat i v muzikálu a zaujalo mě, jak široký má rejstřík a dokáže skvěle zazpívat cokoli. Navíc je to v soukromí super člověk, vtipný a s energií a takové spojení mám vždycky ráda - když společná práce přinese nějaké obohacení, nové nápady, novou energii.“

InflagrantiInflagranti pomocí dvou houslí a violoncella přetvořily celou řadu známých písní od skupin jako Metallica a Queen, ale i skladby od Bacha a Vivaldiho. Díky velkému rozsahu jejich repertoáru není divu, že mají na kontě tisíce prodaných alb i živé dvd ověnčené zlatou deskou.

A co přilákalo pozornost rockera a přijal nabídku vystupovat na odlišných koncertech, než na které je zvyklý s Kabáty? „Opět zvítězila moje touha poznávat něco nového. Chtěl jsem prostě zažít tour v tak neobvyklém hudebním složení. Vznikl tady nápad předělat i rockovější písničky jen pro smyčcové trio. Myslím si, že to bude hodně zajímavé.“

Talentované dámy již vystupovaly v Mexiku, Japonsku, Norsku, Řecku i Itálii. V nejbližší době se chystají do španělské Barcelony, a to 12. 7. Jestli máte rádi hudbu Pepy Vojtka a skupiny Kabát, ale nevíte, jak by se vám líbil smyčcový doprovod, můžete přijít na koncert 20. 7. v Borovanech u Českých Budějovic, 21. 7. na festival v Kutné Hoře, nebo se podívejte na stránky www.inflagrantimusic.cz, kde najdete veškeré termíny přehledně vypsány.

 

 



 



Text: Sylvie Zapletalová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání