Novinky ze světové hudební scény

Joel Zimmerman známý jako Deadmau5 sklízí se svým elektronickým setem jeden úspěch za druhým. Steve Harris z legendární kapely Iron Maiden dokončuje samostatnou desku, na které poslední dva roky pracuje. Boduje také zpěvačka Emeli Sandé. Ta předvedla pěkný výkon během zahájení Olympijských her v Anglii a dobře se daří i jejímu debutovému albu.



V elektronické hudbě boduje Deadmau5
Deadmau5Kanadský elektronický titán Deadmau5 přichází s další novinkou. Ve skladbě „Professional Griefers“ tentokrát hostuje Gerard Way, zpěvák slavných My Chemical Romance. Joel Zimmerman alias Deadmau5 patří mezi nejvýraznější reprezentanty současné elektronické hudby, která se nyní dočkala nové vlny zájmu hlavně za oceánem. Horečka EDM ale nezachvátila jen Ameriku. Velké hudební festivaly běžně nabízejí mezi hlavními hvězdami umělce jako Swedish House Mafia, Skrillex, Tiesto, Nervo nebo Deadmau5. Taneční kluby jsou po celém světě narvané k prasknutí, doba tzv. ravers se vrací. Světélkující LED maska, za kterou se na fotkách a akcích Zimmerman obvykle skrývá, budiž symbolem této horečky!

Deadmau5 nedávno zakončil americké turné a zavřel se do studia v domovském Torontu, aby dokončil práce na novém albu. To by se mělo objevit ještě letos. Na desce zřejmě nebude chybět ani novinka „Professional Griefers“.

Steve Harris z Iron Maiden pracuje na sólo desce

Steve HarrisBaskytarista Steve Harris chystá sólové album. Zakládající člen heavymetalové legendy Iron Maiden desku nazval „British Lion“ a vydá ji 24. září. Harris sólovku nahrával s přáteli poslední dva roky v přestávkách mezi koncerty domovské skupiny. A slibuje desku, která „překvapí a vyvolá rozkoš u všech hudebních fanoušků!" Album bude obsahovat deset skladeb, v jednotlivých písních se představí například zpěvák Richard Taylor nebo kytarista David Hawkins, album míchal zkušený Kevin Shirley, jenž se v minulosti podílel na deskách Iron Maiden, Led Zeppelin, Journey nebo Rush.

„Vždy jsem byl hrdý na to, že jsem Brit,“ vysvětluje Harris název desky v tiskovém prohlášení. „Nevidím jediný důvod, proč bych být neměl. A není to otázka politiky nebo nějakého mávání vlajkou, spíš něco jako vyjádření podpory fotbalovému týmu. Vlastenectví vždycky umělce silně inspirovalo a nejinak je tomu u mě.“ Steve Harris je vůdčím skladatelem Iron Maiden. Vydal s nimi patnáct studiových alb a prodal přes 85 milionů desek. Během pětatřicetileté kariéry s kapelou odehrál přes dva tisíce koncertů v 58 zemích světa. Momentálně se skupina nachází v Americe, kde koncertuje.

Emeli Sandé sklízí ohlasy nejen v Anglii
Emeli SandéZpěvačka Emeli Sandé byla jednou z hlavních hvězd zahajovacího ceremoniálu Olympijských her. V rámci hlavního programu zazpívala skladbu „Abide For Me“, starodávnou píseň z poloviny devatenáctého století. Emeli je nejvýraznější novou tváří na britské hudební scéně, i proto dostala příležitost reprezentovat Británii a zazpívat před celým světem. Zahájení viděla u TV obrazovek takřka miliarda diváků. Píseň „Abide For Me“, kterou napsal na smrtelné posteli skotský skladatel Henry Francis Lyte, si v minulosti oblíbili například král Jiří V. nebo Mahátma Gándhí, skladba je pravidelně součástí finále anglického ligového poháru ve fotbale a zní při mnoha příležitostech v celém Commonwealthu. Zpěvačka dosud v Anglii prodala 600 tisíc kopií debutového alba „Our Version Of Events“, což jí vyneslo dvojplatinu a titul nejprodávanější novinky na ostrovech v roce 2012. CD momentálně propaguje singlem „My Kind Of Love“.

 



Zdroj: Emi Music
Foto: Emi Music





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání