Hudební novinky – David Guetta, Coldplay a Emeli Sandé

Co se děje v zahraničí? Kdo sklízí kladné ohlasy, ocenění a veřejnost po něm šílí? Mezi takové interprety patří bezpochyby David Guetta i zpěvačka Emeli Sandé. Oba získali za své výkony další ocenění, krásná umělkyně obdržela dokonce tři sošky. Nadšené reakce sklízí také skupina Coldplay, která pro své fanoušky připravila koncertní film Live 2012. Snímek se objeví dokonce i v kinech.


David GuettaDavid Guetta, oblíbený a uznávaný hudebník, získal za svou tvorbu cenu MTV EMA. Prvenství mu náleží v kategorii „Best Electronic Act“. Podařilo se mu tak porazit umělce jako Swedish House Mafia, Skrillex, Calvin Harris a Avicii. První místo pro Davida vybojovali jeho fanoušci, o umístění v MTV European Music Awards rozhodují svými hlasy diváci televizní stanice.

Muzikant si touto cenou připsal na konto další letošní úspěch. Jeho album „Nothing But The Beat“ slaví úspěchy po celém světě. V sedmnácti zemích má platinovou desku, celkově se prodalo už okolo tří milionů kopií tohoto CD. Aktuálně David Guetta stále boduje se singlem „She Wolf (Falling To Pieces)“ z reedované verze „Nothing But The Beat 2.0“.

ColdplayPřed časem jste se mohli dočíst o tom, že skupina Coldplay natočila koncertní film Live 2012. Snímek obsahuje záběry z vystoupení, která se uskutečnila v Paříži, Montrealu a Glastonbury v rámci Mylo Xyloto Tour. DVD a Blu-Ray se objeví na prodejních pultech od 19. listopadu 2012. Zkrácenou zvukovou stopu bude možné zakoupit i na CD. Film se bude promítat také v kinech. V úterý 13. 11. se dočkají i čeští fanoušci. Projekce bude promítána v kinosálech Cinema City v Praze, Brně, Plzni a Ostravě.

Skupina Coldplay zavítala se svou koncertní show také do České republiky. Umělci vystoupili v září v pražském Edenu, kde publiku naservírovali písně protkané nebývalou podívanou s mnoha barvami, světly a efekty. Na akci přišlo přes třicet tisíc lidí, kteří budou mít možnost vidět toto originální představení znovu.

Emeli SandéNejúspěšnějším interpretem letošního udělování Mobo Awards se stala zpěvačka Emeli Sandé. Skotská rodačka získala dokonce tři ocenění najednou! Tato anketa je určena umělcům, kteří se snaží působit na poli black music nebo urban music. V minulosti cenu získali Beyoncé, Tinie Tempah či Adele. Emeli vyhrála zlatou příčku v kategoriích „Nejlepší zpěvačka“, „Nejlepší album“ a „Nejlepší r´n´b a soulový umělec“.

Zpěvačka Sandé boduje s albem „Our Version Of Events“, v Anglii brzy pokoří milionovou hranici prodeje. V současné době je deska trojplatinová – bylo prodáno přes 920 tisíc nosičů, díky tomu má post nejprodávanější desky roku 2012.

 



Text: Kristýna Šmejkalová
Foto: Oficiální foto interpretů





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání