Vašek Neckář s Bacily poprvé vystoupil na Karlštejně

Václav NeckářTřicetistupňové horko, rozpálené nádvoří, ani dlouhá fronta před branou nikoho neodradila. Stovky fanoušků se v pátek 27. července 2012 sjely na jedinečný koncert Václava Neckáře a kapely Bacily. V hudebním programu nechyběly nejznámější hity a zpěvák ukázal své legendární taneční kreace.


Už dlouho před zahájením koncertu postávaly davy lidí před branami hradu. Jak se blížila hodina otevření nádvoří, atmosféra houstla. Sebemenší pokus o předbíhání byl okamžitě zaražen ráznými osobami a nejednou došlo k slovní přestřelce. S odbíjením sedmé hodiny se místo velkých vrat otevřely docela malé vchodové dveře a lidé se vrhli vpřed. Židle na sezení se rychle plnily a před stánkem s občerstvení se utvořila fronta přes celé nádvoří.

Václav NeckářKrátce po osmé hodině, kdy slunce už pomalu zapadalo, přivítal návštěvníky Jan Neckář. Po zhlédnutí situace divákům navrhl, že by bylo ideální začít až po setmění. Tento odvážný nápad však byl okamžitě zamítnut, a tak se rozezněly první tóny.

Po první písni posluchače přivítal také Václav Neckář, který nabídl ,,Písně, které znáte, můžete zpívat místo mě.“  Následovaly hudební hity 60. let „Massachusetts“, „Ša-la-la-la-li“, „Stín katedrál“, „Čaroděj dobroděj“ a další. Píseň „Doktor Dam Di Dam“ věnoval všem lékařům a sestřičkám, kteří mu pomohli na nohy po těžké mrtvici.

„Chrám sv. Víta“ zazpíval za doprovodu svého speciálního nástroje, který prý vozí všude. Byl jím obyčejný hliníkový džbánek, který ovšem vytvářel krásnou chrámovou atmosféru. Diváci propukli v bouřlivý smích. „To jsou samý srandičky, srandičky, ale mně před 10 lety do smíchu nebylo. Myslel jsem, že nebudu ani mluvit. Nejsem tedy na dlouhé projevy, to nechám až do parlamentu.“

Václav NeckářPřibližně po hodině koncertování následovala přestávka, po které krátce vystoupili Bacily sami. Zahráli své tři songy a poté už následovaly opět hitovky Vaška Neckáře.  Při písni „Lékořice“ si dokonce zatančil s překvapenou divačkou valčík. Svou dobrou kondičku předvedl také svými odvážnými výkopy a otáčkami jako za mlada.  Nakonec se zpěvák a kapela rozloučili třemi přídavky, které si lidé doslova vytleskali a vykřičeli. A tak byla následná cesta z hradu plná pobrukování.

Fanouškové, kteří zmeškali tento koncert, nemusí být nešťastní. Do konce srpna je naplánováno ještě celkem deset vystoupení po celé České republice. Podrobné informace naleznete na oficiálních stránkách www.vaclavneckar.cz





Text: Kristýna Kubišová
Foto: Oficiální foto interpreta





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání