Lionel Richie vystoupí v Čechách!

Lionel RichieUž 20. října tohoto roku se budou moci fanoušci oblažit tklivými tóny muziky Lionela Richieho. Pokud si koncert nechcete nechat ujít, pospíchejte si koupit lístky, které kvapem mizí. Richiovci mají v říjnu sraz v O2 areně!


Muzikant pojede na podzim evropské turné, kdy navštíví Rakousko, Belgii, Dánsko i naši republiku, konkrétně Prahu. Co přiveze? Retrospektivu své tvorby. Fandové se totiž mohou těšit na mix Richieho hudby za posledních 30 let, což je doba, po kterou Lionel působí na hudebním poli. Uslyšíte sladké balady z let osmdesátých, stejně tak novější materiál včetně skladeb z aktuálního titulu „Tuskegee“. Spousta písní se lidem vryla do paměti a možná ani neví, že jsou právě od Richieho. Proto si zajděte na koncert a najednou zjistíte, že při některé písni jste dostali první pusu, při dalším songu jste potkali životní lásku. Co ale Richieho novinka „Tuskegee“ nabízí?

Lionel RichieJaké je Tuskegee?

Titul vyšel v březnu tohoto roku a jde o kolekci 13 největších hitů zpěváka, které nahrál se svými přáteli, největšími jmény country music. Na desce se podíleli například Tim McGraw, Rascal Flatts, Kenny Chesney, Billy Currington, Shania Twain, Kenny Rogers, Willie Nelson nebo Jimmy Buffett. „Tuskegee je tam, kde to všechno začalo, místo, kde jsem cítil, že všechno je možné. Je to tam, kde jsem se učil o životě, o lásce a síle hudby. Místo, kde jsem postavil své hudební základy, které neznají hranice žánrů,“ řekl o svém albu, které se jmenuje podle rodného města, Richie.

Linoel jako umělec
Lionel Richie je umělec, který prodal vice než 100 milionů alb, obdržel pět cen Grammy, Oscara, Zlatý Globus a řadu dalších oceněni od prakticky všech hlavních zábavních organizací. Je znám jako zpěvák, pianista, saxofonista a skladatel v oblasti soul, disko a funk. Mezi jeho hity patří songy jako „Lady", „Endless Love" (duet s Dianou Ross), „All Night Long", „Hello", „We Are The World" nebo „Say You Say Me". V Čechách se naposledy objevil v roce 2007, kdy koncertoval s albem Coming Home.

 



 



Text: Aneta Patáková
Foto: Oficiální foto akce





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání