MeetFactory byla plná hardcoru

Rebellion tourSmíchovská MeetFactory ve středu 14. března hostila špičkově obsazené turné s názvem REBELLION TOUR 2012 v čele s kapelami MADBALL a H2O, DEEZ NUTS, FIRST BLOOD, DEVIL IN ME a STRENGHT APPROACH. Turné má 12 vystoupení v 7 evropských zemích a my máme to štěstí , že se stavili i u nás!


Dvě ikony newyorkské hardcorové scény MADBALL a H2O se vůbec poprvé představili českým fanouškům na jednom pódiu jako headlineři. Zajímavostí je, že obě kapely pojí mimo dlouholetého přátelství také společný projekt Fredyho Criciena (Madball) a Tobyho Morsea (H2O) s názvem Hazen Street. Obě dvě skupiny představily svá aktuální alba, v případě H2O je to deska „Don’t Forget Your Roots“, MADBALL hodně čerpali z nahrávky „Empire“.


Rebellion tourBylo by ovšem chybou soustředit se pouze na výše zmíněnou dvojici. Celé turné nabízí komplexně silný line up, ve kterém budí zaslouženou pozornost Australané DEEZ NUTS, opět kapela českým fanouškům velmi známá a to nejen proto, že vznikla na základech rozpadlé formace I Killed The Prom Queen. Jejich vystoupení bylo naprosto fenomenální. Jeden fanoušek si dokonce vylezl na pódium a vyměnil si se zpěvákem čepici.


Zbylou trojici účastníků Rebellion Tour 2012 tvoří Američané FIRST BLOOD, Portugalci DEVIL IN ME a italští STRENGHT APPROACH, kteří mě osobně nejvíce utkvěli v paměti pro svůj nezaměnitelný styl hudby. Když začali hrát, propuklo v Meetfactory šílenství a lidi se drápali na pódium, aby si z něj následně skočili. Když přišli Madball, tak sekurity mělo opravdu co dělat. Bylo to davové šílenství, někteří se drápali na pódium, někteří dělali „circle“ a zbytek si užival atmosféru. Byl to hodně podařený večer a MeetFactory pro tuto akci bylo naprosto dokonalým místem. Byl jsem překvapen i nízkou cenou suvenýrů všech kapel, které sváděly ke koupi nějaké vzpomínky na tento hardcorový večer.





Text: Luboš Kováč
Foto: Luboš Kováč





SOUVISEJÍCÍ ČLÁNKY:

 

Pro přidání komentáře je nutné se přihlásit pod svým uživatelským účtem.
Pokud ještě účet nemáte, můžete se snadno zaregistrovat zde.

Přihlášení

Anketa

Jak nejraději trávíte letní večery?

Výsledky

Doporučujeme

Splněné přání